Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Janvāris ir atnesis ne vien sniegu, bet arī jaunas grāmatas Rēzeknes Bērnu bibliotēkā. Ielūkosimies dažās no tām.

 

     Pakavēties nesenajās svētku atmiņās palīdzēs Jū Nesbē grāmata „Vai doktors Proktors spēs izglābt Ziemassvētkus?”. Trānes kungs ir nopircis visas tiesības uz Ziemassvētkiem, un neviens tos nedrīkst svinēt, iekams nav iepircies par nelielu kapitālu Trānes veikalos. Bulle, Līse un doktors Proktors nolemj izglābt Ziemassvētkus. Vai viņiem tas izdosies?

 

     Sniega un ledus pasaulē aizved arī Deivida Valjamsa grāmata „Ledus briesmonis”. Ir 1899. gads. Londonas ielu meitene Elsija ir padzirdējusi par noslēpumaino Ledus Briesmoni – mataino mamutu, kas atrasts Ziemeļpolā, un viņa nolemj to uzmeklēt. Kāda saistība mamutam ir ar Anglijas karalieni Viktoriju un Dabas vēstures muzeju, to uzziniet paši!

 

     Mazā Sofija tiek atrasta čella futlārī Lamanša jūras šaurumā, viņas glābējs ekscentriskais zinātnieks Čārlzs Maksims ņem viņu savā paspārnē. Kādu dienu Sofija un Čārlzs Maksims dodas meklēt meitenītes mammu. Katrīnas Randelas sirsnīgā grāmata „Čells, Sofija un Parīzes jumti” vēsta par aizraujošu ceļojumu uz Parīzi un…

 

     Armando tētis ir argentīnietis, bet mamma – igauniete. Vēl Armando ļoti patīk futbols. Zēns ir jaunpienācējs kādā Tallinas skolā. Vai viņam izdosies iejusties un iegūt draugus? To lasiet Mika Kerenena grāmatā „Armando”

 

     Rasela Pantera grāmatas „Alise Brīnumzemē. Stāsts bildēs” un „Trīs musketieri. Stāsts bildēs” mazos lasītājus komiksu veidā iepazīstinās ar divu pasaulslavenu autoru – Luisa Kerola un Aleksandra Dimā – darbiem. 

 

     Savukārt Artas Ozolas-Jaunarājas grāmata „Kurmītis un sudraba kurpes” patiks mazajiem pētniekiem. Šai neparastajā grāmatā autore, iedvesmojoties no Ulda Ausekļa dzejoļa, kolāžās ir uzbūrusi Latvijas dabas un zemes noskaņas, kas rosinās lasītāja iztēli un jaunradi. 

 

     Vai esi aizdomājies par to, kā gan tiem dzīvniekiem iet ar gāzēm? Smieklīgi informatīvā Nika Karuzo grāmata „Vai viņi purkšķina?” būs aizraujošs laika kavēklis ne vien bērniem, bet arī viņu vecākiem. 

 

     Šīs un vēl daudzas citas gan jaunākās, gan senākas grāmatas var attālināti rezervēt bibliotēkas e-katalogā pirms nākšanas uz bibliotēku.  Nāc pēc savas grāmatas! Gaidīsim!