Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Lasīšana un grāmatas ir būtiskas arī mūsdienu tehnoloģiju un informācijas laikmetā. 

 

     Izlasītās grāmatas atstāj „pēdas” un veido personību, līdz ar to ir svarīgi lasīt jau agrā bērnībā, no sākuma kopā ar vecākiem, vēlāk arī bērnam vienam pašam. Regulāri lasot, tiek trenēta atmiņa, attīstīta fantāzija, veidojas bagāts vārdu krājums, cilvēks mācās domāt, analizēt, apgūst pieredzi un cilvēku savstarpējās attiecības. Lasot tiek veicināta asociatīvā un loģiskā domāšana, uzmanība. Tāpat lasīšana attīsta empātiju, palīdz tikt galā ar stresu un nomierina.

 

     Ikdienas lasīšana var ilgt 10–15 minūtes. Svarīgi to darīt katru dienu vai arī pietiekami bieži, lai lasīšana kļūtu par ieradumu. Lasīšanai jāsaistās ar prieku un labsajūtu.

 

     Rēzeknes vispārizglītojošo skolu 2. un 3. klašu skolēni līdz 2021. gada 17. decembrim tiek aicināti piedalīties akcijā „Lasīt ir stilīgi!”, rosinot lasīt grāmatas gan skolās, gan mājās. Lasāmās grāmatas var meklēt Bērnu bibliotēkā. Atsaucoties uz šo akciju, bibliotekāres ir sagatavojušas interesantu grāmatu izstādi, kurā sev piemērotu grāmatu atradīs jebkurš lasītkārais skolēns. 

 

     Bibliotēka gaida jūs. Atceramies, ka lasīt ir stilīgi!