Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

    2016. gada 21. aprīlī Bibliotēku nedēļas ietvaros Rēzeknes pilsētas bērnu bibliotēkā kopā ar Katoļu pirmskolas izglītības iestādes audzēkņiem notika aizraujošs pasākums „Ar grāmatu labākās spēles un mīļākā saruna”.

 

     Mazie grāmatu cienītāji kopā ar pirmsskolas izglītības iestādes skolotāju Anitu Dakuli un bibliotekāri Inetu Kuzņecovu iepazina daudzveidīgo grāmatu pasauli: klausījās, skatījās, taustīja, pētīja grāmatiņas vismazākajiem. Skaņu grāmatas radīja bērniem iespaidu par notiekošo mežā, džungļos, tuksnesī un okeāna dzelmē.

 

     Mazie lasītāji ar savu aizrautību priecēja pasākuma organizatores, bet atvadoties bērni saņēma saldo pārsteigumu. Īsu ieskatu pasākuma  norisē varat iegūt šeit.

 

Aicinājums

 

    Nekad nenovērtē grāmatu ietekmi uz cilvēku prātu par zemu. Grāmatu lasīšana veicina bērnu attīstību, paplašina redzes loku, aizkustina un iedvesmo.

 

    Veidosim bērnos patiku pret grāmatu un lasīšanu. Bērniem patīk atrasties vidē, kurā viņus gaida, kurā viņiem ir ko darīt, tāpēc ir svarīgi, lai bērns uz bibliotēku tiktu aizvests jau agrā vecumā. Jo vēlāk bērns aizies uz bibliotēku, jo lielāka iespēja pastāv ka viņam bibliotēka neiepatiksies tik ļoti kā citam bērnam, kurš uz to dodas jau no bērnības. 

 

     Sadarbība starp bērnudārziem un bibliotēkām ir labākais veids, kā to izdarīt, jo ne vienmēr vecākiem ir laiks savus bērnus aizvest uz bibliotēku. Un vienmēr atcerēsimies – bērni ir mūsu nākotne, tāpēc mums ir jābūt ieinteresētiem, lai viņi apmeklētu bibliotēku pēc iespējas agrāk un mēs varētu viņiem atvērt jaunu pasauli.

 

     Paldies, tiem sākumskolas pedagogiem, kas nepaiet garām bibliotēkai. Pirmsskolas vecums – tas bērniem ir jautājumu un atklājumu, kā arī rotaļu laiks!