VKKF projektā Vārda mākslinieki tuvplānā2

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

    18. aprīlī plkst. 14.00 Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieku un literatūrzinātnieku Kārli Vērdiņu.

    Pasākums tapis VKKF projektā “Vārda mākslinieki tuvplānā”. Galvenais projekta mērķis popularizēt oriģinālliteratūru, nodrošināt literāro pasākumu pieejamību plašai sabiedrībai Rēzeknes pilsētā un reģionā un veicināt latviešu autoru atpazīstamību.

     Kārlis Vērdiņš – dzejnieks, literatūrzinātnieks. Dzejas krājumu "Ledlauži" (2001), "Biezpiens ar krējumu" (2004), "Es" (2008), "Mēs" (kopotā dzeja, 2012), "Pieaugušie" (2015), "Gatavā dzeja" (2020), "Lībiešu balādes / Līvõd balādõd" (2023) autors. Sarakstījis arī četrus dzejas krājumus bērniem. Autors monogrāfijai "Bastarda forma: Latviešu dzejprozas vēsture" (2011), kas balstīta promocijas darbā "Latviešu dzejproza 20. gadsimtā", par ko saņēmis filoloģijas doktora grādu. Vairāku nozīmīgu literāru apbalvojumu laureāts, tostarp – trīskārtējs Latvijas Literatūras gada balvas saņēmējs. Bijis literatūras žurnāla "Latvju Teksti" redaktors, sastādījis un rediģējis vairākus dzejas krājumus un pētījumus. Patlaban – pētnieks LU Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Dzeja tulkota vairākās pasaules valodās. Sadarbojies ar dažādiem latviešu komponistiem un mūziķiem, rakstot libretus un dziesmu tekstus. Atdzejojis modernisma autoru dzeju, tulkojis arī Latvijas krievu autoru darbus. Kopš 2016. gada studē salīdzināmās literatūras programmā Vašingtona Universitātē Sentluisā. Viens no nozīmīgākajiem un pazīstamākajiem savas paaudzes dzejniekiem. Dzejai raksturīgs ironisks skatījums uz sociālām konvencijām, kultūras un literatūras tradīcijām; tautas psiholoģijas portretēšana, groteska, kā arī labsirdīgs humors, erotisms un cilvēkmīlestība.

     Pasākums notiks bibliotēkas 3. stāvā, ieeja bez maksas. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt vairāk par dzejnieku, kā arī uzdot viņam jautājumus. Pasākumu vadīs kultūras žurnāliste  un literatūras eksperte Liega Piešiņa.

     Uz tikšanos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!

     Aicināti visi interesenti!