F331C6CC 5D2A 4592 ACAF 1FDF50B01EAA

Foto: VALMAK

31. jūlijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītāju klubiņā “LASIs” notika informatīvs pasākums “Amerikāņu rakstnieku jubilejas 2023. gadā”.

Gan klubiņa pastāvīgajiem apmeklētājiem, gan visiem pārējiem interesentiem bija iespēja iepazīt populārākos ASV autorus, kuriem šogad aprit apaļas un pusapaļas jubilejas. 3. aprīlī atzīmēja 240 gadus kopš Vašingtona Ērvinga dzimšanas, 15. aprīlī Henrijam Džeimsam – 180, 12. jūnijā Džeimsam Oliveram Kervudam – 145 un 27. februārī Ērvinam Šovam – 110. Otrajā pasākuma daļā tika prezentēts Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā no 2020. līdz 2022. gadam visvairāk lasīto amerikāņu rakstnieku grāmatu “Top 10”. 3. vietā ierindojās Džefa Abota romāns “Slazds”, 2. vietā – Džūdas Devero “Kurš ir nākamais” un 1. vietā – Kevina Kvana darbs “Pasakaini bagātā draudzene”. “Traki bagātie aziāti” ir viņa debijas romāns, kas īsā laikā kļuva par starptautisku bestselleru, un pēc tā motīviem ir uzņemta arī kinofilma. “Pasakaini bagātā draudzene” ir tā turpinājums. Romānā vairāk uzzinām par Singapūras, Honkongas un arī dažām Ķīnas senajām bagātnieku dzimtām. Tas ir izklaidējošs un ironisks romāns.

Būsiet laipni gaidīti bibliotēkā! Nāciet iepazīt amerikāņu autorus un viņu daiļradi! Lasīt ir stilīgi!

Šis bija viens no projekta “Nāciet baudīt grāmatas un mākslu” (Come enjoy the books and art) pasākumiem, kas notika sadarbībā ar Rēzeknes Kultūras un tūrisma centru. Projekts tapis ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu.