Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2013. gada 2. decembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 40 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     N. Šaha grāmata „10 soļi stresa mazināšanai” piedāvā vienkāršu desmit soļu plānu ar praktiskiem risinājumiem, kā mazināt spriedzi un atgūt kontroli pār savu dzīvi. Noskaidrojiet, kā plānot savu laiku – gan darbā, gan mājās, atgūt dzīvē līdzsvaru un uzlabot noskaņojumu, stiprināt koncentrēšanās spējas un motivāciju, naktīs labi izgulēties un pārstāt raizēties!

 

     K. Robinsons grāmatā „Ne tikai ar prātu” atklāj, kas ir radošums, kāpēc tas ir tik nozīmīgs un kā to veicināt ikvienā dzīves jomā. Saistošo pētījumu kultūras un izglītības jautājumos caurvij intriģējošas atklāsmes, piemēram, par IQ testiem, zinātniskajiem grādiem, intelektuāļu klubiem un citiem „augsta intelekta pierādījumiem”.

 

     K. Blānčarda un Š. Boulsa grāmata par apkalpošanu „Sajūsminātie klienti” atklāj efektīvu pieeju klientu apkalpošanai, izskaidrojot, ko vēlas klienti, kā izveidot efektīvu apkalpošanas sistēmu un kādi ir trīs būtiskie klientu apkalpošanas noslēpumi. Jāpiezīmē, ka, neskatoties uz galvenās domas nopietnību, grāmata ir sarakstīta vieglā un patīkami izklaidējošā formā, tāpēc to ir vienkārši lasīt un uztvert.

 

     R. Vilkinsona un K. Pikitas grāmatā „Līmeņrādis” atklāts, ka valsts labklājībai ir ļoti maza saistība ar to, cik veiksmīga ir tās sabiedrība, bet svarīgākais faktors, kas nosaka sociālo procesu pozitīvo vai negatīvo virzību, ir vienlīdzības līmenis sabiedrībā. Grāmata sniedz neapgāžamus pierādījumus tam, kāpēc jebkurai valstij, tostarp arī Latvijai, svarīgāka par iekšzemes kopprodukta celšanu ir taisnīgas sabiedrības izveide.

 

     N. B. Robertas autobiogrāfiskā grāmata „No manu māsu lūpām” vēsta par sievietēm islāmā. Pašas musulmaņu sievietes atklāti stāsta par visdažādākajiem tematiem – vecāku slēgtajām laulībām, sejas un ķermeņa apklāšanu, izglītību, pakļautību, laulību un mātes lomu islāmticīgas sievietes dzīvē. Stāstījumā atklājas dzīvas un sirsnīgas māsības portrets, kas ne tuvu nav tāds, kā mēs, rietumnieki, esam paraduši domāt.

 

     Grāmata „400 padomi veselībai un skaistumam Latvijā” mudina nenobīties no dažādām terapijām, kas palīdz ne vien izkustināt ķermeni, bet arī gūt garīgu možumu, vairāk uzzināt par smadzeņu veselību un sadzīvošanu ar stresu, veidiem, kā ārstēt sāpes, atcerēties uztura ābeci un izmantot pirts gudrības, saskanīgi lietot gan tradicionālās, gan alternatīvās medicīnas iespējas.

 

     „1000 jautājumu un atbilžu” grāmata noderēs zināšanu pārbaudei dažādās dzīves jomās – vēsturē un politikā, ģeogrāfijā, tehnikā, kulinārijā, modē, kino, sportā un reliģijā. Jautājumi grāmatā nav sakārtoti tematiskā secībā, lai būtu negaidīti un rosinātu domāt.

 

     Daiļliteratūras klāstā V. Rūmnieka un A. Miglas biogrāfiskais romāns „Trīs zvaigznes” par ģeniālo latviešu tēlnieku, Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu, kā arī daudzu citu izcilu tēlniecības darbu autoru Kārli Zāli. Romāna galveno varoni lasītājs vispirms iepazīst viņa jaunības gados Liepājā, tad seko līdzi mācībām Kazaņā, Maskavā un Pēterpilī, kopā ar viņu priecājas par pirmajiem panākumiem, ir liecinieks neatlaidīgajam tēlnieka darbam jaunajā Latvijas valstī, arī mākslinieku bohēmai un trakulībām. No Kārļa Zāles tēla strāvo spēks un misijas apziņa. Mierīgo jaunrades darbu reizēm kavē politiķu un kolēģu aizdomīgums un nenovīdība, sāpīgi laikmeta grieži, taču galvenais mākslinieka dzīvē vienmēr bijis viņa darbs, kas veltīts Latvijai un tautai.

 

     Dzejoļu krājumā „Tētis” apkopoti vairāk nekā 40 dzejnieku un citu radošu cilvēku jaunradīti dzejoļi tētiem un par tētiem. Grāmata izdota par godu Tēva dienai un lieti noderēs gan šiem svētkiem, gan jebkurā gadījumā, kad gribas pateikt vai uzrakstīt mīļus vārdus tētim – dzimšanas dienās, vārda dienās, svinīgos gadījumos u. c.

 

     Populārā amerikāņu humoristiskās prozas autora V. B. Kamerona romāns „Ziemassvētku suņi” jau ar nosaukumu vēsta par tuvojošamies gada skaistākajiem svētkiem, tas ir sirsnīgs un labestīgs un atklāj mīlestības, uzticības un kucēnu pilna groziņa neatvairāmo spēku.

 

     Romāna centrālajam varonim Džošam mājdzīvnieku nekad nav bijis, jo tā būtu pārāk liela atbildība. Kopš puisi pametusi draudzene Amanda, viņš ir kļuvis par rāmu, labdabīgu vienpati, kurš klusi strādā savā kalnu namiņā. Tāpēc nepazīstama kaimiņa lūgums pāris nedēļu pieskatīt viņa suni nāk kā pērkona spēriens no ziemas debesīm. Kopā ar mīlīgo milzeni Lūsu Džoša dzīvē ienāk arī dzīvnieku patversmes darbiniece Kerija – un drīz vien Džošs saprot, ka Kerijas smaids viņu uzmundrina vismaz tikpat, cik Lūsas sirsnīgā, visu piedodošā daba. Kamēr Džošs radinās pie jaunās – suņa saimnieka – lomas, arī viņa personīgajā dzīvē sākas izmaiņas. Viens Amandas zvans apvērš puiša dzīvi kājām gaisā...

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. decembrī.

 

Līdzīgi raksti