Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 3. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 34 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

      M. Vecvanaga grāmatā “Darījumu sarunas” iezīmēti vispārējie pārrunu vešanas pamati. Grāmatas autoram ir vairāk nekā 15 gadu pieredze starptautisku uzņēmumu vadībā Baltijas valstīs, Kaukāza reģionā un Polijā. M. Vecvanags apgalvo: “Ja izmantosiet šajā grāmatā aprakstītās metodes, naudu, par ko nopirkāt grāmatu, atgūsiet jau pirmajā nedēļā pēc tās izlasīšanas.”

 

     Grāmatā “Lai laba atmiņa un gaišs prāts” aplūkoti atmiņas pasliktināšanās iemesli un skaidrots, kā tos novērst, kā vingrināt prātu un stimulēt smadzeņu darbību. Grāmatas satura rādītājs pieejams šeit.

 

    

 

     Jaunumos arī kārtējā populārā ārsta A. Danilāna grāmata – “Dzīvo priecīgs un vesels”. Tajā apkopotas profesora pēdējo 20 gadu laikā sniegtās atziņas. Šis izdevums ir turpinājums Danilāna pirmajam 2017. gada nogalē iznākušajam rakstu krājumam "Dzīvo vesels".

 

     Daiļliteratūras klāstā D. Avotiņas “Likteņmezgli”, kuru pamatā ir aizraujošs un reizē lirisks konkrēta cilvēka dzīves un attiecību stāsts uz dramatisku 1938. gada notikumu fona.

 

     Ž. P. Didjēlorāna romāns ar interesanto nosaukumu “Lasītājs vilcienā 6.27” stāsta par Belnēnu Velmolu, kura dzīve ir visai neapskaužama. Viņš strādā papīra un atkritumu pārstrādes rūpnīcā, veicot darbu, ko ienīst, un šajā dzīvē viņam ir tikai viens prieks. Katru dienu, iekāpis vilcienā pulksten 6.27, viņš skaļi lasa fragmentus no grāmatu lappusēm, kuras paglābis no papīra pārstrādes iekārtas. Un tikai pēc tam, kad viņa rokās nejauši nonāk jaukās Žilī dienasgrāmata, sāksies arī viņa patiesais ceļojums...

 

    

 

     Zinātniskās fantastikas autora un bioķīmijas profesora A. Azimova romāns “Fonds”, kopš kura pirmizdevuma pagājis jau 70 gadu, lasītāju joprojām vilina, ieintriģē un urda ar idejām par to, kādos virzienos iespējama cilvēces attīstība. Grāmatā cilvēces pēdējā cerība sastopas ar smagu izvēli: padoties barbariem un ļaut sevi apspiest vai stāties tiem pretī un iet bojā.

 

     Jāpiebilst, ka jaunumos šoreiz ir bagātīgs lasāmvielas klāsts detektīvu cienītājiem (5 grāmatas) un arī erotiskās literatūras piekritējiem (3 grāmatas, tostarp K. Račko “Debesis pelnos”.)

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. aprīlī.

 

Līdzīgi raksti