Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 2. maijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 47 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     G. Kalnietis grāmatā “100 ārstniecības augu nerviem” aktualizē garīgās veselības saglabāšanas un psihisko traucējumu profilakses jautājumus. Izdevums ir iecerēts kā pirmā rokasgrāmata latviešu valodā par stresa izraisītu neirotisku traucējumu profilaksi un ārstēšanu ar ārstniecības augiem. Grāmatas satura rādītāju skatieties šeit.

 

     Daiļliteratūras jaunumos R. Bulas “Lata romānu” sērijā izdotais romāns “Atpakaļceļš”. Pārdzīvojusi Pirmo pasaules karu, revolūciju, kulaku izsūtīšanu, badu, aukstumu un nežēlīgus likteņa triecienus, Karlīne Mitkeviča spējusi saņemties, sākt dzīvi no jauna un ar saviem trīs bērniem 1947. gadā no Sibīrijas dodas atpakaļceļā uz Latviju, jo grib un tic, ka Latvijā bērniem būs labāka dzīve. Vēsturiskie notikumi mijas ar mūsdienām, kas stāsta par Līgo svētku četrām brīvdienām Karlīnes mazmeitas Baibas mājā. Tur notiek radinieku tikšanās, kuras laikā tiek risinātas arī Karlīnes vedeklas Astrīdas mantojuma lietas. Baibu nomoka domas, cik ļoti maz viņa zina par mātes un vecāsmātes dzīvi, bet neviena vairs nav, kas varētu pastāstīt.

 

     R. Plūča detektīvs “Sieviete ar pistoli”  ir „Lata romānu” konkursa 2018. gada laureāts. Harijs Tidars ierauga avīzē neparastu kriminālziņu – 25 gadus veca sieviete nošāvusies publiskā šautuvē. Harijs nodomā, ka tā ir viņa audžumeita Krista, kuru viņš nav saticis ilgus gadus. Vecā vīra draugs policijas inspektors Dāvis Štegmanis apsola noskaidrot patiesību, jo klusībā cer atkal satikt Kristu, kurā savulaik iemīlējies, bet viņa apprecējusi Harija dēlu Āri. Vēlāk inspektors noskaidro, ka nelaiķe ir kosmetoloģe Kristīne Tomsone, kuras draudzene bijusi Krista. Štegmanis un Krista satiekas, un sākas elpu aizraujoša izmeklēšana.

 

     D. Avotiņas jaunais romāns “Tāds laimīgs cilvēks” veltīts viņas audžumātes piemiņai, tāpēc tajā ieskanas īpaši emocionālas – gan liriskas, gan skarbas – notis. Šis nav vienkāršs stāsts, kas norisinās padomju un vācu kara laikā, tas ir spīdošs, spēcīgas sievietes tēla atainojums.

 

     I. Dimzules grāmata “Bites deja” ir skaudrs atmiņu stāsts par 16 gadus vecās rikavietes Helēnas Vilnes moku ceļu uz Sibīriju, kurš sākās 1949. gada 25. martā Viļānu stacijā. Jāpiebilst, ka šī grāmata nesen piedzīvoja atvēršanas svētkus Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā un visas Rēzeknes pilsētas un reģiona publiskās bibliotēkas to ir saņēmušas dāvinājumā no autores. Pateicamies!

 

     Amerikāņu rakstnieces D. Čemberlenas romāns “Nozagtā laulība” emocionāli un aizkustinoši stāsta par nodevību, aizspriedumiem un piedošanu Ziemeļkarolīnā Otrā pasaules kara beigās. Tesa Demelo nule ir atsaukusi saderināšanos ar mūža lielo mīlestību. Negaidīts pārpratums aizved viņu savādā laulībā ar pavisam svešu vīrieti. Viņa nonāk tālā provinces pilsētā, kurā jūtas neiederīga, turklāt nespēj no šīs vides izrauties. Vai Tesai izdosies atšķetināt sava vīra pagātnes noslēpumus, iekams viņas dzīve vēl vairāk samezglojas, lasiet romānā!  

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. maijā.

 

Līdzīgi raksti