Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 1. novembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 54 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Vairākas grāmatas veltītas Latvijas valsts simtgadei. Izdevumā “100 notikumi Latvijas vēsturē” iekļauti 100 notikumi, kas veidojuši mūsu valsti – kādi tie ir? To vidū ne tikai karu, diplomātisko attiecību, okupāciju un iekšpolitisko lēmumu punkti, bet arī mūzika, prese, televīzija, dabas aizsardzība, rūpniecība, tehnoloģijas, sports, literatūra, teātris, glezniecība un kino.

 

     Grāmata “Latvijas valsts stāsts. 20.-21. gadsimts” iepazīstina lasītājus ar vēsturi vairāk nekā 100 gadu garumā. Savukārt izdevums “100 gadi 100 kartēs” iepazīstina ar interesantākajām, neparastākajām un nozīmīgākajām ar Latviju saistītajām kartēm no 1918. gada līdz mūsdienām. Kartes, stāsti un fotogrāfijas parāda mūsu valsts likteņgaitas no visdažādākajiem skatupunktiem un ikvienam ļaus atrast kaut ko personīgu un tuvu.

 

     D. Mazvērsītes grāmata “Mans draugs Mārtiņs Freimanis” būs lielisks izziņas avots ne vien tiem, kurus interesē Mārtiņa Freimaņa dzīves fakti, bet arī latviešu populārās mūzikas aizkulises deviņdesmitajos gados un gadsimtu mijā. Mūziķi dzīvo tik ilgi, cik ilgi dzīvo viņu dziesmas.

 

     Stila ekspertu G. Leiškalnes-Rokas un D. Ševeļova kopīgi sarakstītā un izveidotā grāmata “Stils” stāsta par modes un stila nezūdošajām vērtībām un izsmalcināti ironiskiem triepieniem ieskicē Latvijas modes ainavu – tās tendences, spilgtākos virzienus, to pārstāvjus. Netiek taupīta ne sulīga valoda, ne asprātīgi vērtējumi. Te atradīsiet ne tikai vietējo slavenību ģērbšanās stila iztirzājumu, bet arī rekomendācijas savas ikdienas garderobes veidošanai, etiķetes priekšrakstus, zīmolu ieteikumus un daudz ko citu.

 

     Daiļliteratūras jaunieguvumu klāstā I. Gailes grāmata “Piena ceļi”. Krājumā apkopotie stāsti tapuši desmit gadu laikā, izdevums ir neliela apjoma, šķiet ātri izlasāms, bet ar pietiekami dziļu teksta iekšējo bagātību.

 

     A. Eglīša slavenā romāna “Homo novus” atkārtotais, īpašais izdevums ir ar krāsainiem ielikumiem no kinofilmas “Homo Novus” filmēšanas un grāmatas autora ilustrācijām. Romāns parāda precīzi fiksētu Rīgas 1930. gadu ikdienas dzīvi, portretējot Latvijas galvaspilsētu un tās sabiedrību. Rīga tiek skatīta lauku jaunekļa Jura Upenāja acīm, kas pilsētā notiekošajā noraugās kā brīnumā, bet tajā pašā laikā tiek atspoguļots paša rakstnieka skatījums uz pilsētu, ko viņš vienmēr ir dziļi mīlējis un kas mākslinieku aprindās tika dēvēta par Ziemeļu Parīzi.

 

     S. Montefjores romāns “Deverilu pēdējais noslēpums” ir Deverilu sāgas noslēdzošā daļa, tajā autore atraisa samezglotos likteņa pavedienus, kuri tik ilgi bija gūstījuši Deverilu ģimeni.

 

     Dž. Devero romāns “Pagātne tavās plaukstās” ir par to, cik liels ir nejaušības spēks: kā šķietami nesvarīgā izvēle, vai ielas krustojumā pagriezties pa labi vai pa kreisi, var kļūt par mūža pavērsienu...

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. novembrī.

 

Līdzīgi raksti