Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 2. maijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 31 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Skota Turanska un Džoannas Milleres grāmata “Vecāki, emocijas, bērni” sniedz padomus, kā veiksmīgi audzināt bērnu, uz viņu nekliedzot; ieviest piecu principu plānu, lai iemācītu bērnam paklausīt norādījumiem; palīdzēt bērnam pieņemt atbildi “nē”; saprast, kā disciplinēt bērnu, kurš melo, un vēl daudz vairāk. Izdevumā iekļauti jautājumi diskusijām un ieteikumi īpašām aktivitātēm kopā ar bērniem.

 

     Mirdzas Paipares grāmata “Mūzikas terapija” noderēs kā rokasgrāmata ne tikai mūzikas terapeitiem. Mūzikas terapiju šodien varam aplūkot ka starpdisciplināru veselības aprūpes nozari. Latvijas situācija mūzikas terapijā ir īpaša. Te noteikti jāmin latviešu tautas dziedāšana un dziesmas, kā arī muzicēšanas tradīcijas, kas ir dabisks un iedvesmojošs pamats mūzikas terapijas nozares attīstībai.

 

    Vācijas populārākais neirobiologs un smadzeņu pētnieks Geralds Hīters grāmatā “Dzīvojot nemīlestībā, kļūstam slimi” apgalvo, ka “dzīvojot nemīlestībā, kļūstam slimi – tā nav tikai tēze, bet gan ar dabaszinātņu atziņām pamatojams un medicīniski pierādāms fakts". Autors piedāvā vienkāršu risinājumu, ko nekavējoties var īstenot dzīvē, lai ikviens no cilvēkiem un visi kopā kļūtu laimīgi un veseli.

 

     Daiļliteratūras klāstā Rolandas Bulas romāns “Fantoma lieta” – ceturtais romāns par izmeklētājiem Asnāti Griezi un Juri Zvirbuli. Šoreiz viņiem tiek uzdota lieta, kas izskatās pēc pašnāvības. Kaut arī nav nekādu pierādījumu, abu pieredze liek domāt, ka tā tomēr varētu nebūt bijusi pašnāvība. Taču kam gan ievajadzējies nogalināt Parīzē strādājošo Bellu Lielezeru, kurai Latvijā nav ne īsti draugu, ne ienaidnieku? Un kas vispār bija trauslā sieviete, kura tika atrasta mirusi mājā, kuru grasījās pirkt?

 

     Marijas Ērnestamas romāns “Mīlestības pavasaris” savukārt ir romāna "Mīlestībai nav brīvdienu" turpinājums. Vēl Ziemassvētkos Līsbetas dzīve šķita nokārtojusies – iemīļots darbs, omulīga mājiņa un jauna mīlestība – viss bija tieši tā, kā viņa pati to vēlējās. Taču, tuvojoties pavasarim, ikdienu darbā aptumšo tenkas, mīļotais pavada laiku, risinot bijušās sievas problēmas, bet kaimiņu mājā ievācas jauns pāris, un nav ilgi jāgaida, līdz Līsbetai nākas ne vien aizstāvēt savas zemes robežas, bet arī cīnīties par naktsmieru... Taču Līsbeta nav vis ar pliku roku ņemama!

 

     Jaunumos šoreiz arī Gundegas Repšes “Sarunas ar Sīko”, grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla atbalstu, kā arī Žila Verna grāmatas “Noslēpumu sala” un “Mazais kapteinis” un vēl daudzas citas.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. maijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti