Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2023. gada 1. augustā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 18 jaunām grāmatām. Turpinājumā – ieskats jaunumos.

 

      Saseksas hercogs princis Harijs ir ģimenes cilvēks un tēvs, mecenāts, kara veterāns, garīgās veselības saudzēšanas aizstāvis un vides aizsardzības aktīvists. Kopā ar savu ģimeni un trim suņiem viņš pastāvīgi dzīvo Santabarbarā Kalifornijā. Jaunieguvumos – prinča Harija sarakstītais dzīvesstāsts Liekais, kas kļuva par pasaules bestselleru vēl pirms tā iznākšanas.

 

     Kari, terorisma akti, pandēmija, ekoloģiskas katastrofas, finanšu krīzes... Laikam gan vairākums pasaules iedzīvotāju atzīs, ka jūtas arvien stiprāk apdraudēti un cer, ka kāds ģēnijs, organizācija  vai cits spēks laikus atradīs risinājumu, kas cilvēces gaitu ievirzīs drošākā gultnē... Meklētāju un risinājumu ideju netrūkst, un to vidū redzama vieta ir plānam, ko sauc par lielo restartu. Kas ir lielais restarts? Vai tas dod cerību katram vai, gluži otrādi,  lielāko cilvēces daļu draud iegrūst  bezcerīgā verdzībā? Vai iespējamā Ceturtā industriālā revolūcija būtu jāgaida ar gavilēm vai jācīnās pret to? Vai tā sauktie globālisti ir ļaunuma iemiesojums vai domātāji, kuriem var piekrist, nepiekrist vai daļēji piekrist? Šie jautājumi iezīmē tās problēmas, kurām pievērsies Alekss Džounss grāmatā Lielais restarts.

 

     Daiļliteratūras jaunieguvumos Dzintras Žuravskas jaunākais dzejoļu krājums Man viena mūža nepietiek". Tas aizšalc kā palu straumes, aizplūst kā upe uz jūru, bet pamazām izdeg gan sveces, gan cilvēka mūžs...

 

     Lauren Lynx (Lauras Lūsēnas) romāna Vienīgi tuvaronei Elizabetei bija septiņpadsmit, kad piepildījās viņas vēlēšanās – zaudēt nevainību ar vīrieti, kuram pieder viņas sirds. Ja vien šis vīrietis nebūtu viņas brāļa labākais draugs. Ja vien viņus ar Hanteru nešķirtu desmit gadu starpība. Ja vien nākamajā dienā viņš nebūtu aizlaidies pāri visai Amerikai, nepasakot ardievas. Tagad Lizas sirdī ir palikušas tikai atmiņas un vilšanās par sapni, kam nebija lemts piepildīties. Vai ir iespējams aizmirst? Izdzēst? Nemīlēt?

 

     Amerikāņu rakstnieces Kristīnas Dodas romānāPūķa sirds Zoja Fēniksa vēlas pāršķirt jaunu lappusi savā dzīvē: pēc laulības šķiršanas viņa ir pārvākusies uz omulīgo pilsētiņu Gotiku un nodevusies sirds aicinājumam – ziedu audzēšanai. Tomēr gaidītais miers nav ilgs. Vispirms Zoja saņem noslēpumainu sūtījumu – ar izmeklētiem dārgakmeņiem rotātu pūķa statueti. Pēc tam viņa iekļūst dīvainā satiksmes negadījumā. Izrādās, kāds gribējis Zoju nogalināt. Kurš gan vēlētos izdarīt kaut ko tādu – un kāpēc? Šķetinot šo mīklu, Zojai nāksies pārvērtēt itin visu, ko viņa zina par savu pagātni, tuvākajiem cilvēkiem un… sevi pašu.

 

     Franču rakstnieces Karīnes Žibēlas psiholoģiskās spriedzes romāna Varbūt tikai ēna... varone Kloī Bošāna ir jauna sieviete, kurai, šķiet, veicas visur: viņa ir skaista un gudra, drīz tiks iecelta par prestižas reklāmas aģentūras vadītāju... Vēl viņa ir nedaudz iemīlējusies valdzinošā vīrietī, bet aiz pilnības slēpjas kļūmes un šausmas - pēdas, ko atstājusi pagātne. Piepeši Kloī dzīve sāk pārvērsties murgā. Kāds viņai seko uz ielas, iekļūst viņas mājās un nemitīgi novēro. Bailes kļūst par viņas vienīgo pavadoni. Kloī ir runājusi vispirms ar draugiem, tad ar policiju, taču neviens viņu neuztver nopietni. Viņas šķietami tik ideālā dzīve pamazām sabrūk. Vienīgi uz laiku no darba atstādinātais policists ir gatavs doties palīgā. Vai viņam izdosies notvert Ēnu, kas terorizē jauno sievieti?

 

     Amerikāņu scenāristu Nīla Ričardsa un Metjū Kostello kopīgi radītajā detektīvromānā Pēdējais vilciens uz Londonu miermīlīgo Čeringemas pilsētiņu satricina vēsts, ka miris atrasts visu iemīļotais sirmgalvis Oto Brendls. Lai gan vecais vīrs visticamāk piedzīvojis sirdslēkmi, bijušajam Ņujorkas izmeklētājam Džekam rodas aizdomas, ka Oto nav bijis tāds lāga vīrs, par kādu viņu uzskatījuši apkaimes iedzīvotāji, un ar viņa dzīvi un aiziešanu saistās kas mīklains. Drīz vien Džeks kopā ar uzticamo draudzeni Sāru ir uz pēdām jaunu noslēpumu atklāšanai…

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti