02.04Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2024. gada 2. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums papildināts ar 35 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

     Izglītības zinātņu profesore, Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes vadošā pētniece un prodekāne zinātnes jautājumos Dr. paed. Zanda Rubene grāmata Digitālā bērnībapiedāvā plašu skatījumu uz digitālo laikmetu un tā ietekmi uz bērnību un sabiedrību kopumā, pievēršoties gan digitālo tehnoloģiju pozitīvajiem aspektiem, gan izaicinājumiem un potenciālajiem riskiem. Tā meklē atbildi uz jautājumiem: ko nozīmē būt bērnam digitālajā laikmetā? Kā audzināt bērnus un sagatavot tos dzīvei pieaugušo pasaulē? Kā iespējams dzīvot skaistu un jēgpilnu dzīvi?

 

  Aivara Mirzo Līpenīša izdevums [un]failing: līderība, labbūtība, pašrealizācija jeb kas nosaka [ne] izdošanos sevis izaicinājumos iepazīstina ar uzņēmējdarbības un citu izaicinājumu zemūdens akmeņiem, autoram noņemot tiem noslēpumainības plīvuru. Grāmatas mērķis ir ne tikai pastāstīt par iespējamiem izaicinājumiem un pārbaudījumiem un vēlams sagatavot tiem lasītāju, bet arī aiztaupīt iespējamos sirdsdēstus, finansiālās problēmas vai tālejošas sekas, tā vietā iedrošinot uz soļiem, kas vedīs pie personīgās izdošanās, neatkarīgi no ierastiem, klišejiskiem veiksmes rādītājiem.

 

  Literatūrzinātnieka un rakstnieka Valentīna Lukaševiča grāmatā "Dīnvydlatgolys stuosti" ir 39 stāsti par Latgales dienviddaļu. Autors raksta: "Gribu atzīties savā mīlestībā! Tai bezlielpilsētas Latgalei, tam kalnainajam un ezerainajam zemes pleķītim, kura četri stūri varētu būt Piedruja, Izvolts, Rušona un Škaune." Grāmatā aprakstīti lauku pagastu centri un vietas, kur atrodas ievērojami kultūrvēsturiski vai dabas objekti, Dienvidlatgales bagātā vēsture, daudzveidīgās dabas ainavas, arhitektūra un ievērojami ļaudis. Lukaševičs izceļ vietas un cilvēkus – gan paša satiktus, gan vēsturiskas personības, kas nepelnīti aizmirstas.

 

     Evitas Hofmanes romāna Simulacra centrā ir jauns vīrietis, viņa dzīve un jēgas meklējumi pēc bērnībā pārciestās ilgstošās vardarbības un nesenās jaunākā brāļa nāves. Vairīdamies, bet vienlaikus juzdams nepieciešamību pēc cilvēciska kontakta, Filips Zviedrijā izveidojis juteklisku un provocējošu kabarē uzvedumu, kas grauj robežas un spiež skatītājus ieskatīties dvēseles tumšākajos nostūros.

 

    Angļu rakstnieces Kerolas Kērkvudas romānā Villas “Amore” noslēpumi jau pavisam drīz jānotiek gada gaidītākajām kāzām, kuras ar krāšņām svinībām tiks atzīmētas villā "Amore". Vīna dārzu īpašnieka meita Karīna grasās precēties ar savu bērnības sirdsāķīti Džordžo. Viņi apvienos gan sirdis, gan ģimenes uzņēmumus. Tomēr gaisā ir jaušama spriedze, kas kļūst arvien lielāka... Romāns lasītāju aizvedīs uz saulaino Itāliju un atgādinās par svarīgāko dzīves vērtību – mīlestību.

 

     Angļu rakstnieces Šanas Gilbertas romānā Viņa sāka pirmā, kad četras bērnības labākās draudzenes no klasesbiedrenes Popijas saņem ielūgumu uz vecmeitu ballīti, viņas ir apmulsušas, jo nesaprot, kāpēc vispār tiek aicinātas. Skolas laikā četrotne pret Popiju izturējās nejauki – apsmēja, pazemoja un padarīja viņas dzīvi par elli, bet vai tas ir iemesls, lai atteiktos no ielūguma doties uz eksotisku Bahamu salu, uz kuru aizvedīs privātā lidmašīna? Tomēr, kad draudzenes nonāk svinību vietā un satiek Popiju, drīz vien kļūst skaidrs, ka nekas nenotiks kā cerēts, un viņām pagātnes nodarījumus nāksies rūgti nožēlot.

 

     Zviedru rakstnieki Pēters Mulīns un Pēters Nīstroms detektīvromānā Otra māsaseko bijušā FIB aģenta gaitām Zviedrijā. Romāna darbība ir spraiga un galveno varoņu dzīves pavērsieni – negaidīti. Alīsija Bjelke, kodēšanas ģēnijs, vienmēr ir bijusi “otra māsa”, kuras dzīve aizritējusi skaistās un populārās māsas ēnā. Kad abas kopā izveido jaunu un citādāku iepazīšanās lietotni, Stella kļūst par veiksmīgās un ienesīgās lietotnes seju. Bet, kad māsa tiek atrasta mirusi, Alīsijas dzīve sametas mezglā… Tagad arī viņai ir jācīnās par savu dzīvību…    

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

Līdzīgi raksti