Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2018. gada 5. līdz 29. martam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā apskatāma 1917. gadā Rēzeknē notikušā Pirmā Latgales kongresa simtgadei veltīta ceļojošā izstāde “Pāri slieksnim”.

 

     Izstāde ir sadalīta trīs periodos: “Līdz slieksnim”, “Slieksnis” un “Jaunās mājas”. Pirmais periods sākas ar 16. gs. otro pusi, kad tagadējā Latgale tika iekļauta Polijas-Lietuvas valstī un tajā nostiprinājās katoļticība, un noslēdzas kongresa priekšvakarā. Otrais periods iepazīstina ar pašu kongresu, bet trešais atspoguļo periodu no Latgales kongresa līdz Latvijas neatkarības pasludināšanai.

 

     Izstāde izkārtota sešos divpusēji skatāmos stendos un divpusējās plakātsienās. Vienā stenda pusē izvietota informācija, kas atklāj vēstures avotus, faktus un notikumus, savukārt otra puse veidota kā izglītojošs materiāls ar iespēju skolēniem skolotāja vadībā diskutēt par vēstures notikumiem un darba lapās pildīt uzdevumus.

 

     Izstāde tapusi Latgales Kultūrvēstures muzejā, idejas un koncepcijas autori ir muzeja speciālisti Anna Līpenīte un Kaspars Strods.

 

     Laipni gaidīti bibliotēkā! Fotoieskats izstādē – šeit.