Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ar raibām dabas ainām Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā ienāk rēzeknieša Viļa Gruzdiņa gleznu izstāde “Latgales ainavas”. Skatāma no 2019. gada 1. līdz 28. februārim.

 

     Izstādē aplūkojami reālisma manierē gleznotie darbi, kas turpina 19. gs. Eiropas mākslinieku novērošanas tradīciju, attēlojot tipisko un neizmainīto dabu. Tā ir pirmā izstāde bibliotēkā, kas paredzēta šī gada izstāžu ciklā “Radošie lasītāji”. Cikls veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus.

 

     V. Gruzdiņam tuva ir strādāšana eļļas tehnikā, kurā ir radīti daudzi darbi. Regulāras mākslinieka personālizstādes Rēzeknes sabiedriskajās iestādēs nav retums. Daudzkārt piedalījies izstādēs citviet Latvijā un kaimiņzemēs. Pašlaik mākslinieka daiļrades pūrā ir vairāk nekā 750 dažādu darbu.

 

     “Latgales ainavas” ir dabīgs gleznu izstādes “Gadskārtas”, kas pavisam nesen bija skatāma Latgales Kultūrvēstures muzejā, turpinājums. Visi, kas nebija paspējuši to apskatīt, ir laipni lūgti ielūkoties mainīgajās, taču patiesajās V. Gruzdiņa Latgales dabas ainās Rēzeknes Centrālās bibliotēkās abonementā.

 

     Fotoieskats izstādē – šeit.