Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2019. gada 1. līdz 30. jūlijam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā aplūkojama Gaļinas Sviridenkovas mandalu un pozitīvo enerģiju zīmējumu izstāde “Debesu karnevāls”. 

  

     Gaļina nāk no neliela ciemata – Pozņekovas, kas atrodas Ivanovas apgabalā, Krievijā, bet kopš 1975. gada par savu pilsētu sauc Rēzekni. Pēc profesijas viņa ir bioloģe un medicīnas darbiniece. Līdz šim Gaļinu Sviridenkovu pazinām kā dzejnieci un čaklu bibliotēkas lasītāju. Tagad varam iepazīt arī viņas hobiju.

 

     Autore par izstādē apskatāmajiem zīmējumiem stāsta: “Visa mūsu pasaule, redzamā un neredzamā, ir pilna ar dažāda veida enerģijām – tām, kuras cilvēks jau ir atklājis un kuras viņam kalpo, kā arī tādām, kuras pagaidām ir ārpus cilvēka sapratnes robežām. Mākslinieki, zīmējot savas gleznas, arī ieliek enerģijas, kuras atrodas apkārtējā pasaulē un zīmētāja dvēselē.

 

     Man nav mākslas skolas izglītības, bet māksla vienmēr mani ir interesējusi. Pirms gadiem desmit vai divpadsmit sāku interesēties par mandalu un jantru zīmēšanu. Tam ir nepieciešamas noteiktas prasmes un zināšanas. Sākumā man dāvināja, bet vēlāk es pati pirku dažādas mandalu krāsojamās grāmatas. Mandalu izkrāsošana ir sava veida meditācija ar ārstniecisku efektu.

 

     Vēlāk pati sāku zīmēt mandalas. Viena daļa eksponēto darbu ir manas mandalas, varbūt neklasiska veida fraktāli, kur formu un krāsu gammās izpaužas mana fantāzija. Otra daļa – tās ir Zemes, Saules un citu planētu enerģijas manās izjūtās. Zīmēju tikai dienā un pozitīvā noskaņojumā, mēģinu atslēgties no ikdienas rūpēm. Zīmējot izmantoju zīmuļus, galvenokārt pamatkrāsas. Lūk, tāds ir mans hobijs. Tas palīdz līdzsvarot dvēseli un manu attieksmi pret pasauli kopumā.”

 

     G. Sviridenkovas izstāde “Debesu karnevāls” ir viena no bibliotēkas cikla “Radošie lasītāji” izstādēm. Jāpiebilst, ka šis cikls uzsākts 2019. gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus. (Aicinām atsaukties mūsu radošos lasītājus ar interesantiem darbiem nākamā gada izstāžu ciklam.)

 

     Laipni gaidīti visi interesenti!