Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2021. gada 1. aprīļa līdz maija sākumam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā apskatāma rēzeknieša Viļa Gruzdiņa gleznu izstāde “Ūdens pasaule”. 

 

    Mākslinieks dzimis 1938. gadā Rēzeknē. Mācījies, strādājis un dzīvo pilsētā. Gleznošanu apguvis pašmācības ceļā un ar to nodarbojas kopš 1970. gada. Šī aizraušanās ir kļuvusi par neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Vairākus gadus gleznošana ir viņa galvenā ikdienas nodarbošanās. Vilis Gruzdiņš uz apkārtējo pasauli lūkojas ar mīlestības pilnām acīm. Tas atspoguļojas visās viņa gleznās. 

 

     Bibliotēkas apmeklētājiem jau ir bijusi iespēja apskatīt vairākas meistara darbu izstādes: “Latgales ainavas”, “Rēzekne un Rēzeknes novads Viļa Gruzdiņa gleznās” un “Meža burvība”.

 

     Šajā izstādē ietverta aptuveni 15 gadu laikā tapušu gleznu izlase par ūdens un dabas tematiku. Mākslinieka skatījumā – dažādas Latvijas pilsētas, pagasti un dabas objekti, piemēram, Lūznava, Kandava, Leščinka un dīķis Preiļos.

 

     Izstāde pārstāv ciklu “Radošie lasītāji”, kas uzsākts 2019. gadā un veidots ar mērķi parādīt bibliotēkas lasītāju mākslinieciskos talantus.