Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 13. maijā Rēzeknes Centrālā bibliotēka un tās filiāles – 2. bibliotēka un Bērnu bibliotēka – ar dažādiem pasākumiem atzīmēja Valsts valodas dienu.

 

     Ar rīta stundu “Ziedoņa zīmē” Rēzeknes 2. bibliotēkā aizsākas dienas svinības. 13. maija rītā 2. bibliotēkā ciemojās Rēzeknes 5. vidusskolas 2. b. klases skolēni un skolotāja Rūta Dortāne, kur Imanta Ziedoņa pasaku noskaņās bērni iepazinās ar bibliotēku. Pēc tam skolēni devās uz Ziemeļu mikrorajona parku, kur, pievienojoties akcijai “Valoda uz trotuāra”, skolēni ar krītiņiem uz asfalta rakstīja tautas dziesmas māmiņām un I. Ziedoņa citātus no “Krāsainajām pasakām” (Vairāk lasiet rakstā “Rīta stunda I. Ziedoņa zīmē”!) (Fotogrāfijas pieejamas šeit!).

 

     Savukārt pie Bērnu bibliotēkas, radošās akcijas “Valoda uz trotuāra” laikā, tika pārrunāts kādās Latvijas skaistākajās un interesantākajās vietās bērni ir pabijuši. Tika griezti burti un likts uzraksts “Mana valsts valoda”, protams, tika izbaudīta  pavasara saule, zīmējot un rakstot uz asfalta mīļākos latviešu literātu citātus (Fotogrāfijas pieejamas šeit!).

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pusdienlaikā pie Rēzeknes Centrālās bibliotēkas ieejas arī noritēja akcija “Valoda uz trotuāra”, kurā klātesošie un garāmgājēji tika aicināti piedalīties, uzrakstot pie bibliotēkas ieejas bruģa ne tik vien mīļākos latviešu un latgaliešu autoru darbu citātus, bet arī mīļākos citātus latviešu valodā no ārzemju autoru darbiem (Fotogrāfijas pieejamas šeit!).

 

     Savus citātus piemeklēja arī Centrālās bibliotēkas nodaļas un filiāles atsevišķi, atsaucoties uz IT nodaļas iekšējo aicinājumu izplatīt uzrunājošas atziņas dzimtajā valodā tālāk e-vidē. Tika izraudzīti 2 citāti no Jāņa Klīdzēja aforismu krājuma “Viss ir uz labo...”, Ontona Slišāna citāts no latgaliešu bērnu dzejas grāmatas “Rūtoļu gods”, Franča Trasuna citāts un latviešu tautas daina. Kādi bija šie izraudzītie citāti, varat aplūkot zemāk pievienotajos attēlos vai aplūkot tos galerijā šeit.

 

Attēls: www.rezeknesbiblioteka.lv
Attēls: www.rezeknesbiblioteka.lv
Attēls: www.rezeknesbiblioteka.lv
Attēls: www.rezeknesbiblioteka.lv
Attēls: www.rezeknesbiblioteka.lv