284267558 1159475311281746 5704521090974953592 001

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

    

     27. maija pēcpusdienā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas projekta „Vārds. Autors. Lasītājs” ietvaros notika tikšanās ar rakstnieci Lauru Vinogradovu. Šo tikšanos vadīja pazīstamā  kultūras žurnāliste Liega Piešiņa. Projektu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

     Rakstniece Laura Vinogradova ir autore gan bērnu, gan pieaugušo grāmatām.  Publicējusi prozas grāmatas bērniem “Snīpulītis no Snīpuļciema” (2017), “Mežpasakas. Par Meža Susuri, skudrām, Vilceni un Pūces Bērnu” (2019) un “Mežpasakas. Par Zalktēnu un stirnu meitenēm” (2019), grāmatu “Lapsa. Pasaka pieaugušajiem” (2017), stāstu krājumus “Izelpas” (2018) un “Lāču kalns” (2018), kā arī garstāstu “Upe” (2020). 2021. gadā rakstniece par garstāstu “Upe” saņēma Eiropas Savienības balvu literatūrā (The European Union Prize for Literature – EUPL).

 

     Laura ir studējusi ekonomiku, strādājusi bankā. Kad sāka rakstīt, aizgāja no banku vides un devās “meklēt sevi”. Laurai  bērnībā patika lasīt, stāstot par garstāstu “Upe”, atzīst, ka tas ir milzīgs pētniecisks darbs. Ir jāiejūtas aprakstāmajos cilvēkos, jāpārvērtē attiecības ar tiem utt. Uz jautājumu, ar kādu upi sevi salīdzinātu, atbildēja, ka tā ir Rendas upe. Šī upe ir ļoti dažāda, jau bērnībā fascinēja, un nav skaistākas upes! Viešņa pastāstīja, ka rakstīšanas procesā visvairāk patīk sākums, kad nāk tēli. Uz kritisku vērtējumu neapvainojas, jo pašai ir lietas, kuras patīk un kuras nē. Laura pastāstīja, ka visvairāk vilina vēsture, bērnībā esot gribējusi kļūt par vēstures skolotāju. Autore atzina, ka nav piesaistīta vietām un lietām, vienmēr patīk būt kustībā. Uz jautājumu ko šobrīd pati lasa un ko ieteiktu izlasīt, viešņa atbildēja: “Šobrīd ar interesi savam dēlam lasu grāmatas par Hariju Poteru. Iesaku izlasīt Taras Vestoveras “Izglītotā”,  Goli Taraghi “Citur. Granātābolu kundze un viņas dēli”  un  Lindas Nemieras “Rīgas raganas”.” 

 

     Tikšanās ar rakstnieci bija ļoti interesanta, klātesošie tuvāk iepazina L. Vinogradovas  dzīves un daiļrades gaitas. Rēzeknes Centrālās bibliotēka saka lielu paldies Laurai Vinogradovai, Liegai Piešiņai un visiem pasākuma dalībniekiem par jauko kopā būšanu!

vkkf logo uz balta