Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2015. gada maija Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā pieejams jauns Lilit bibliotēkas izdevums – žurnālgrāmata Vēstures Vadoņi un jaunā žurnāla Nezināmā Vēsture maija numurs. Bibliotēkas lasītavā būs pieejami arī šī žurnāla jūnija un jūlija numuri.

 

     “Vēstures Vadoņi” ir 160 lappušu biezs, bagātīgi ilustrēts izdevums par izciliem cilvēkiem, kuri pasaules vēsturē atstājuši neizdzēšamas pēdas. No Kleopatras līdz Džonam Ficdžeraldam Kenedijam, no Čingizhana līdz Napoleonam un Kārlim Ulmanim – par visām šīm vēstures ikonām lasiet izvērstus stāstus ar ilustrācijām, kartēm, shēmām un unikāliem fotomateriāliem. Žurnālā uzzināsiet arī, kā tika būvētas un sabruka impērijas, kā pasaule kļuva tāda, kādu mēs to pazīstam.

 

 

      “Nezināmā Vēsture” savukārt ir aizraujošs un krāšņi ilustrēts žurnāls, kas uz vēsturi ļauj paraudzīties no cita skatu punkta. Dažādu laikmetu slavenākie varoņi un ļaundari, aculiecinieku stāsti par neaizmirstamiem notikumiem, gadu desmitiem rūpīgi glabāti noslēpumi – skolu vēstures programmā par to visu nestāsta!

 

 

     Ceram, ka šie jaunie žurnāli rosinās interesi par pagātni un dažādiem vēstures jautājumiem. Aicinām lasītājus iepazīt un novērtēt jaunos izdevumus!