Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēka 2016. gadā aicina savus lasītājus un citus interesentus atnākt iepazīties ar jauniem žurnāliem. Tie ir šādi: „Astes”, „Kas Jauns”, „Likums un Taisnība”, „Lilit”, „100 Labi Padomi”, „Sports”, „Creativ Idee”, „Добрые советы”, „Сабрина”. Bērniem un jauniešiem – „Disney Princeses”, „Donalds Daks Tavā Kabatā”, „Vāģi”, „Seventeen”.

 

     Tā, piemēram, žurnāls „Likums un Taisnība” piedāvā juristu padomus un vērtējumu dažādām dzīves situācijām par īpašuma, darba, ģimenes un citām problēmām. Tas informē par cilvēka tiesībām un pienākumiem, iepazīstina ar cilvēku reālo pieredzi.

 

     „100 Labi Padomi” noderēs ikvienai ģimenei. Katrā no žurnāla sadaļām – virtuve, māja, veselība, skaistums un mode – ir speciālistu ieteikumi un pieredzes bagātu cilvēku idejas, kā padarīt savu dzīvi vienkāršāku un jaukāku.

 

     Ar jaunām, radošām idejām palīdzēs izdevums „Creativ Idee”. Tas aicina pašam izgatavot sirsnīgus, krāsainus dekorus, kas atbilst gadalaikam. Turklāt visi motīvu izveidošanas paraugi pielikuma loksnē attēloti oriģinālā lielumā.

 

     Visus, kuri mīl dzīvniekus, iepriecinās žurnāls „Astes”. Tur gaida praktiska un izklaidējoša lasāmviela gan tiem, kam ir kāds dzīvnieciņš, gan tiem, kas par tādu vēl sapņo. Katrā numurā – vērtīgi padomi un saistoši stāsti par dažādiem dzīvniekiem.

 

     Iknedēļas populārais izklaides izdevums „Kas Jauns” atklās aktuālākos jaunumus slavenu un ietekmīgu Latvijas cilvēku dzīvē, kā arī spilgtākos mūsu zemes notikumus un aktivitātes.

 

     Savukārt interesantus rakstus par dažādiem sporta veidiem un tēmām varēsiet lasīt žurnālā „Sports”. Tajā atrodami komentāri un sporta notikumu analīze, intervijas ar sportistiem. Turklāt „Sports” ir vienīgais izdevums, kas Latvijā atspoguļo lielākos kompleksos sporta pasākumus.

 

     Šos un daudzus citus, arī agrāk abonētos periodiskos izdevumus var lasīt bibliotēkā vai paņemt uz mājām (izņemot jaunāko numuru). Rēzeknes 2. bibliotēkas piedāvājumā ir žurnāli „A12”, „Annas Psiholoģija”, „Avene”, „Geo”, „Ieva”, „Ievas Māja”, „Ievas Stāsti”, „Ievas Veselība”, „Ievas Virtuve”, „Ilustrētā Junioriem”, „Ilustrētā Pasaules Vēsture”, „Ilustrētā Zinātne”, „Ko Ārsti Tev Nestāsta”, „Mājas Viesis”, „Praktiskais Latvietis”, „Santa”, „Veselība”, „Азбука здоровья”, „Burda”, „Вокруг света”, „Коллекция kараван историй”, „Лилит”, „Наука и жизнь”, „Отдохни”, „Сабрина”, „Техника молодежи” u. c.

 

     Ar jaunāko un aktuālāko informāciju bibliotēkas lietotāji var iepazīties arī abonētajos laikrakstos: „Latvijas Avīze”, „Neatkarīgā Rīta Avīze”, „Rēzeknes Vēstis”, „Rēzeknes Vēstnesis”, „Vietējā Latgales Avīze”, „Вести сегодня”, „МК-Латвия”, „Панорама Резекне”, „Резекненские вести”.

 

     Pilnu bibliotēkas periodikas sarakstu var apskatīt šeit. Visi tiek laipni gaidīti Rēzeknes 2. bibliotēkā!