Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Arī gada noslēgumā Rēzeknes 2. bibliotēka piedāvā plašu jauno grāmatu klāstu. 4. decembra jaunumos būs pieejamas 45 grāmatas. 

 

     Atgādinām, ka remontdarbu dēļ 2. bibliotēka lasītājus līdz 11. decembrim apkalpo attālināti! Aicinām grāmatas izvēlēties un rezervēt e-katalogā. Par konkrētu grāmatu saņemšanas laiku vienosimies, sazinoties ar jums. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Šīs vēl nesen zaļās un joprojām siltās ziemas laikā piedāvājam ielūkoties Initas Zērietes grāmatiņā „Pasakas par gadalaikiem” un Maijas Viktorijas Purviņas grāmatā „Lācēna ziema”, kurā teksts ir paralēli latviešu un angļu valodā. Lūko ilustrācijas un atrodi patiesi balto ziemu! Savukārt Dorisas Rībelas bilžu grāmatā „Ko mēs ēdam?”  atver lodziņus un izzini ēdienu, dzērienu un dārzeņu noslēpumus.

 

     Spēlē paslēpes kopā ar mazo meitenīti Vilmu un viņas tēti, lasot Līvas Ozolas „Eju meklēt!”. Krāšņi ilustrēto stāstu papildina arī īsi skaitāmpanti, kas noder, uzsākot spēlēt paslēpes. Ver vaļā atlokus un ļaujies iztēlei!  

 

     Mākslinieces Rotrautes Zuzannes Berneres „Pasaku komikss” ir veidots kā bilžu komikss, kurā viņa neparastā, šķelmīgā veidā pārstāsta astoņas brāļu Grimmu pasakas. Taču, ja Grimmu pasakas nav piesaistījušas tavu uzmanību, varbūt  mākslinieces Margaritas Stārastes „Zelta pasakās” krāšņi aprakstītā dabas daudzveidība un burvība būs tas, ko meklē.

 

     Daces Judinas „Pēdas putekļos” ir stāsts par izmeklētāju Annu Elizabeti, kura risina divu upuru lietu. Viens no upuriem ir uz naksnīgās šosejas mīklainā avārijā bojā gājušais ziņu aģentūras īpašnieks Lauris Tuncis, savukārt otrs – Melnpils mērs Poķis, kurš pēc pamatīga tusiņa tiek ierullēts asfaltā. Abi upuri ir cieši saistīti ar skandalozu politisko spēku, un pēdas ved uz Rīgu.

 

     Kristinas Sabaļauskaites „Pētera imperatore” ir romāns, kas balstīts autentiskos attiecīgā laikmeta avotos. Tā ir imperatores pašas vēsture. Tas ir stāsts par viņu: bāreni, kalponi, veļasmazgātāju, karagūstekni, seksa verdzeni, mīļoto, sievu un imperatori. Stāsts par sprieguma piesātinātu mīlestības un draudzības trīsstūri, kas rada nemitīgas šaubas: kurš ar kuru manipulē, kurš ir upuris, kurš – pavedinātājs, kurš – savedējs. Kā likteni nosaka vara un vai tā ir pasaka vai traģēdija?

 

     Kārļa Skalbes „Pasakas” ir allaž dzīvi apliecinošas. Būdamas poētiskas un alegoriskas, trauksmainas un nesavaldīgas, tās piesaista daudzu viņa darbu cienītāju uzmanību. Respektējot un saglabājot autora izteiksmes savdabību, šajā izdevumā apkopotas visas pasakas no Kārļa Skalbes dzīves laikā publicētām grāmatām un kopotu rakstu izdevumiem.

 

     Autore Ligita Paegle ar Edgara Lapsiņa tēlu grāmatā „Otra puse” mudina lasītāju aizdomāties par mūsu pašu vēlmēm, mērķiem un vajadzībām. Vai tas, ko mēs vēlamies, vienmēr ir tas, ko mums patiesībā vajag? Vai Edgara vēlme no dzīves gūt vairāk saskan ar viņa ģimenes vēlmēm?

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu meklējiet šeit.