Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Kultūras ministrijas atbalstītā projekta „Vērtīgo grāmatu iepirkums publiskajām bibliotēkām” ietvaros Rēzeknes 2. bibliotēka arī ir ieguvusi daudz jaunu grāmatu, tās pieejamas no 16. decembra.

 

     Plašs jauno grāmatu klāsts ir bērnu un jauniešu vecumgrupām. Leldes Braķes-Klaverī grāmata „Grafiti noslēpums” stāsta par tīģerēniem detektīviem Jāgo un Riksu, kuri izmeklē aizvien jaunu grafiti parādīšanos uz pilsētas namu sienām naktī. Turklāt ielās ir parādījušies jocīgi krāsaini radījumi, kas dara visādus nedarbus.

 

     Pēc Edmunda Jansona animācijas filmas „Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” motīviem veidotais komikss „Runājošie suņi” un Majas Lundes romāns ar karikatūrām „Pasaulē foršākie bērni. Baisā skatuve”, kas ir norvēģu Grega Dienasgrāmatas versija, būs laba lasāmviela tiem bērniem, kam vairāk patīk vizuāla informācija.

 

     Grāmatā „Zaļais gredzens” rakstnieks Valdis Rūmnieks pievērsies fantāzijas žanram. Trijos stāstos – „Zaļais gredzens”, „Ala”, „Caurspīdīgais” – stāstīts par neparastām lietām un atgadījumiem kā pagātnē, tā tagadnē un nākotnē.

 

     Biankas Bellovas prozas darbs „Ezers” būs saistoša lasāmviela jauniešiem un cilvēkiem ceļā. Grāmatā stāstīts par cilvēkiem kādā zvejnieku ciemā pie žūstoša ezera pasaules malā, kur katrs tiecas pēc savas patiesās dzīves meklējumiem.

 

     Jauno grāmatu klāstā ir arī vairākas grāmatas pirmskolas vecuma bērniem un pieaugušajiem. Grāmatā „Latvijas klusie varoņi” tiek stāstīts par dažādiem cilvēkiem, kuri dzīvojuši dažādās Latvijas vietās. Viņu dzīves ceļi tikpat kā nav krustojušies, bet, paši to neapzinādamies, viņi ir bijuši domubiedri. Patiesībā šis ir tikai pirmais solis ceļā uz mērķi meklēt un atrast tādu cilvēku vārdus, ar kuriem mūsu sabiedrība var lepoties.

 

Pilnu projekta jauno grāmatu sarakstu skaties šeit.