20210531 170308 
 Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 

2021. gada 4. jūnijā Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiks papildināts ar 25 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

Nora Ikstena jaunajā romānā “Ūdens mirdzēšana” rada vīziju par jauna eksistences lauka meklējumiem. Viss jau ir šķietami izdzīvots, tomēr piepildījuma apvāršņi joprojām nav sasniedzami. Romāna varones tēls veidots veidots  metaforiskā pavairojumā kā nebeidzamā spoguļattēu virknē, katram apzināti rādot citus vaibstus.

 

Baibas Zīles grāmata “Piezīmes no citurienes” ir dokumentālo stāstu krājums par autores dzīvi Vācijā un arī citur Eiropā. Autores stāsti mijas ar sadzīviskiem vērojumiem un arī ar filozofiskiem jautājumiem, tam visam caurvijas arī humoristiska pieskaņa.

 

Romāns  “Šoseja” ir jaunās autores Leldes Kovaļovas trešais darbs, pēc pirmā romāna motīviem ir uzņemts pašmāju seriāls ar labāko Latvijas aktieru piedalīšanos. Šī romāna sižetā jauna pāra – Lauras un Agra dzīve nomaļos laukos, taču vienā vakarā viss izmainās, kad Agris vairs neatgriežas mājās un Laura dodas pazudušā vīra meklējumos, taču nākas saskarties ar apkārtējo nesapratni un vēl jāsaprot, kas īsti noticis… Kur beidzas mūsu iztēle un sākas realitāte?

 

Dzintras Žuravskas romāna “Aizejot neaizcērt durvis”  sižetā par divām dvīņu māsām, kas uzaugušas dažādās ģimenēs un kuras liktenīga nejaušība savedusi kopā. Apmainoties vietām savās reālajās dzīvēs, viena ir spējīga tikt galā ar visu, bet otra pat labvēlīgos dzīves apstākļos iekļūst kļūmīgās situācijās.

 

Zviedru rakstnieces Ķamillas Grebes kriminalromāns “Ledus zem viņas kājām” ir nominēts kā “Gada labākais zviedru kriminālromāns”, brutālais noziegums stipri satrauc izmeklētājus, jo tas ir šokējoši līdzīgs kādai citai neatklātai slepkavībai. Meklējot motīvu izdarītajai slepkavībai, viņi vēršas pie kādas talantīgas noziedznieku psiholoģiskā portreta veidotājas. Policija tur aizdomās harismātisku un daudz aprunātu veikalu tīkla izpilddirektoru, kurš ir noslēpumaini pazudis.

 

Pasaules bestselleru sarakstā ir Frānsisa Hārdinga grāmata “Melu koks”,  elpu aizraujošais sižets stāsta par Feitu Sanderliju, kura ārēji ir klusa un labi audzināta angļu Viktorijas laika meitene, kura zina savu vietu taču dziļi sirdī viņu plosa neatbildēti jautājumi un zināšanu alkas. Feira atklāj kādu cieši glabātu un mistisku noslēpumu – melu koku, drīz vien meli gluži kā nevaldāmas uguns liesmas savā varā pārņem visu meitenes pasauli.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu meklējiet šeit.