Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Decembra puteņi ir ne vien aizvilkuši ciet ceļus un taciņas, bet arī Bērnu bibliotēkā ienesuši jaunas grāmatas. Nedaudz pašķirsim to lapas!

 

     Hansa Kristiana Andresena pasaka „Sniega karaliene” ar ukraiņu mākslinieka Oleksija Čerepanova brīnišķīgajām ilustrācijām atgādinās seno stāstu par draudzību, pašaizliedzību un neatlaidību.

 

     Pele un Lācis nepacietīgi gaida Ziemassvētkus, jo Lācis ir apņēmies palikt nomodā, lai varētu apmainīties ar dāvanām un kopīgi svinēt. Tomēr, saņēmis Pelītes dāvanu, Lācis dodas prom. Kas ir noticis? Pelīte nezina, ka Lācis jūtas vainīgs par to, ka nevar atvērt mazo sainīti. Vai Lācim varēs palīdzēt pārējie meža dzīvnieki un kādi būs Ziemassvētki mežā grāmatā „Par lielām un mazām dāvanām” stāsta Dženifera Kuolmane.

 

     Meta Heiga grāmatas „Pelēns, vārdā Mīka” galvenais varonis ir pelēns, kurš dzīvo Elfhelmā, prot runāt cilvēku valodā un ir pa pusei maģiska būtne. Kādu dienu viņš nolemj sagādāt savai draudzenei Bridžitai Brašajai īpašu troļļu sieru. Vai pelēnam Mīkam tas izdosies?

 

     Klasiskā pasaka „Zeltmatīte un trīs lāči” ar 3D uznirstošajām ainām katrā lappusē sagādās patiesu prieku mazajiem pasakas klausītājiem.

 

     Sensenos laikos kādā tālā karaļvalstī dzīvoja Princese, kura vēlējās precēties ar pašu Mēnessdēlu. Mēnessdēls atnāca Princeses sapnī un deva viņai trīs uzdevumus. Pamostoties Princese uzdevumus bija aizmirsusi. Vai Princesei izdosies apprecēties ar Mēnessdēlu, atklās Daces Krēsliņas grāmata „Pasaka par Princesi un Mēnessdēlu”.

 

     „Zalta puče” ir latgaliešu tradicionālo tautasdziesmu grāmata ar netradicionālu nošu pierakstu. Latgaliešu valodas apgūšana var sākties tieši ar dziedāšanu. Visas grāmatas dziesmas ir iespējams noklausīties klāt pievienotajā folkloras draugu kopas „Vīteri” iedziedātajā CD.

 

     Vendijas Karalkinas „Pavārgrāmata bērniem: Ieviņa virtuvē” ir tapusi, mazajai Ieviņai darbojoties virtuvē kopā ar mammu. Tā kā Ieviņas mamma ir fitnesa trenere un aktīva dzīvesveida piekritēja, grāmatā atrodamās receptes ir ne vien ātri pagatavojamas un vienkāršas, bet arī veselīgas. Lai mazajiem pavāriem viss izdotos izcili, receptes grāmatā papildinātas ar zīmējumiem un aprakstiem.

 

     Kas vēl atrodams jauno grāmatu plauktā, nāc lūkot uz Bērnu bibliotēku!