Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2016. gada 16. martā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 49 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     BBC televīzijas šova “It’s Not Easy Being Green” vadītāju D. Un Dž. Strobridžu grāmata “Praktisks, labs saimnieks” stāsta par visu praktisko, ko autori izmēģinājuši un pārbaudījuši savā lauku saimniecībā. Izdevumā liela nozīme piešķirta lauku dzīves stratēģijai – savu vēlmju, iespēju un reālās situācijas novērtēšanai, darbu plānošanai, resursu taupīšanai, efektivitātes un produktivitātes uzlabošanai.

 

     Tradicionālās amatniecības prasmes, siera siešana, maizes cepšana, kultūraugu audzēšana un mājdzīvnieku turēšana aprakstīta vienuviet ar 21. gadsimta tehnoloģijām, kas radītas atkritumu pārstrādei, kā arī vēja, ūdens un saules enerģijas izmantošanai gan mājā, gan ārpus tās. Grāmatā sniegtie padomi, apraksti, shēmas un fotogrāfijas aicina ar svaigu skatienu paskatīties uz dažādiem praktiskās saimniekošanas aspektiem un īstenot pārmaiņas, kuras dažkārt var būtiski uzlabot visu dzīvi.

 

     E. Dženkinsas grāmata “Mājokļa pārvērtības” īpaši noderēs iesācējiem telpu iekšējās apdares jomā, tajā aprakstīti galvenie darba paņēmieni, sniegti daudzi padomi un pat atklāti amata noslēpumi. Vienkāršā un skaidrā valodā stāstīts par galvenajiem mājokļa izskata uzlabošanas pasākumiem un to niansēm. Tas dod lasītājam iespēju pašam veikt šos darbus pietiekami ātri un profesionāli.

 

      Grāmatā aprakstīti dažādi krāsošanas, tapešu līmēšanas un flīzēšanas aspekti – no darbam nepieciešamā aprīkojuma savākšanas un virsmu sagatavošanas līdz konkrētu darbību veikšanai soli pa solim. Visās nodaļās ir iespēja uzzināt arī par dažādiem īpašiem paņēmieniem, kas ļauj vieglāk un ātrāk sasniegt patiešām labu galarezultātu, izvairoties no parastākajām kļūdām un neveiksmēm, kuras mēdz piemeklēt mazāk pieredzējušus apdares darbu veicējus.

 

     Izraēlas Mākslas un dizaina akadēmijas profesora O. Ronija bērniem un viņu vecākiem adresētā grāmata “Plastilīna noslēpumi” mudina mazos domāt, fantazēt, izgudrot, realizēt savas radošās ieceres un analizēt rezultātus. Grāmata rosina veidot dažādas plastilīna figūriņas un palīdzēs vecākiem audzināt un labāk iepazīt savu bērnu. Izdevumā atrodama saprotama, dabiska un vienkārša darbību secība, kuru viegli uztvert un izpildīt.

 

     Daiļliteratūras klāstā J. Zvirgzdiņa romāns “Dancis uz virves”, kurš aptver precīzi iezīmētu laikposmu – no 1939. gada 23. augusta līdz 1944. gada 10. oktobrim, kad iešūpojās un ātrumu uzņēma Otrā pasaules kara rati, paraudami zem saviem riteņiem mierīgā ikdienas ritmā vadītus mūžus. Grāmatas varoņiem – Olgai un Arnoldam, Haraldam, Eidim un Īdai – izdodas izķepuroties samērā neskartiem, jo viņiem piemīt ne tikai virves dejotāju drosme un līdzsvara izjūta, bet arī kaķa prasme vienmēr krist uz visām četrām kājām, un tad karš var šķist viens traks piedzīvojums, kurā bezbailīgajiem dotas ja ne tās deviņas kaķa dzīvības, tad dažas jau nu noteikti.

 

     L. Railijas romāns “Septiņas māsas” aizsāk grāmatu ciklu, kura pamatā ir teiksmas par Septiņu Māsu zvaigznāju. Maija un viņas māsas tiekas savās bērnības dienu mājās Atlantīdā – brīnišķīgā pilī Ženēvas ezera krastā, jo saņēmušas ziņu, ka miris viņu mīļotais tēvs. Meitenes tikušas adoptētas, kad bija pavisam mazas, un tagad katrai no māsām tēvs atstājis norādes par viņu patieso izcelsmi. Maiju tās aizved uz pasaules otru malu – Brazīliju...

 

     D. Džestas romāna “Tiffany zvaigznes” galvenā varone Florensa Džeina dzīvo laikā, kad sievietei paredzēts tikai viens piepildījums – vīrs un bērni. Tomēr jaunā māksliniece vēlas īstenot savu sapni par gleznošanu. Liktenīgs notikumu pavērsiens aizved Florensu pie slavenā uzņēmēja Luisa Tifanija zvaigžņu komandas. Tagad viņai ir iespēja veidot patiesus mākslas darbus un vienlaikus simbolu modernās sievietes spējām. Taču negaidīta mīlestība satricina Florensas pasauli… Kā krāsainā dārgakmenī iemirdzas gan precīza laikmeta aina, gan aizkustinošas varoņu attiecības. Stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. aprīlī.

 

Līdzīgi raksti