Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā jauno grāmatu dienas ir divreiz mēnesī, 1. un 16. datumā. 2016. gada 1. decembra jaunumos savus lasītājus gaida 31 jauna grāmata, aptverot nozaru literatūru, latviešu un ārzemju daiļliteratūru. Neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Šoreiz nozaru literatūras piedāvājumā ir divas grāmatas no medicīnas jomas. Regīnas Rožkalnes grāmatā Kā saglabāt veselību” iekļautas tēmas par uzturu. Labi saprotamā valodā lasāmi apraksti par dažādu produktu ietekmi uz veselību, par šķidruma uzņemšanas nepieciešamību, kā arī par izplatītāko slimību profilaksi. Grāmatā ietverti netradicionāli terapijas veidi, piemēram, ainavu terapija, smieklu terapija, skaņu terapija.

 

     Monogrāfija „Konsultēšanas un psihoterapijas teorija un prakse” ir uztverama kā pirmais mēģinājums latviešu valodā aprakstīt mūsdienu psihoterapijas un konsultēšanas daudzveidīgo potenciālu, tiecoties veicināt izpratni par tās būtību. Šīs jomas speciālistiem ir viens mērķis – rūpes par garīgo veselību.

 

     Latviešu daiļliteratūras cienītājiem būs vērts lasīt Māras Jakubovskas biogrāfisko romānu, likteņstāstu „Melnā Berta”. Romāna notikumi risinās Pirmā pasaules kara laikā, kad daudzi latvieši bēg no frontes un jukām. Galvenā varone Berta iemieso latvieša dvēselei tik raksturīgo spītu – izturēt jebkuru likteņa pārbaudījumu.

 

     Latviešu vēsturiskā romāna lasītāji varēs iepazīties ar Jāņa Oša (1890-1937) darbu „Juris Mežalis karaļa dienestā”. Jau romāna nosaukums pasaka priekšā galvenā varoņa vārdu un darbības vietu. Lasot šo darbu, atklājas interesanta laikmeta aina par Kurzemes hercoga Jēkaba valdīšanas gadiem.

 

     Ārzemju daiļliteratūras klāstā šoreiz var lasīt brazīliešu rakstnieka Paulu Koelju darbu „Spiedze”. Tas ir aizraujošs un uz patiesiem faktiem balstīts stāsts par nīderlandiešu dejotāju, kurtizāni un spiedzi Matu Hari, kas Pirmā pasaules kara laikā tika apsūdzēta par spiegošanu Vācijas labā.

 

     Lasītājam ir vērts ielūkoties franču rakstnieka Žila Legardiņjē romānā ar savdabīgu nosaukumu „Pilnīgs ku-kū!”. Tas ir stāsts par kādu uzņēmēju Endrū Bleiku, kurš, pēkšņa impulsa vadīts, atsakās vadīt uzņēmumu, maina dzīvesvietu un nolemj strādāt muižā par sulaini. Savā ziņā šis romāns ir aizkustinoša un reizē smieklīga himna dzīvei.

 

     Amerikāņu rakstnieces Annas Todas romāns „After. Pēc mūsu strīda” ir iepriekšējās grāmatas „After. Pēc mūsu tikšanās” turpinājums. Romāns ir nepārspējama kaislību drāma par attiecību veidošanu starp Tesu un Hārdinu. Jāpiebilst, ka A. Todas pirmā grāmata „After. Pēc mūsu tikšanās” arī ir pieejama Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā.

 

     Amerikāņu rakstnieka Deiva Egersa romāns ”Sfēra” stāsta par kādas sievietes ambīcijām un ideālismu, vienlaikus uzdodot mūsdienās tik aktuālus jautājumus par privātumu un publiskumu, saskarsmi un informāciju interneta vidē. Lai cik tas dīvaini nešķistu, šo romānu derētu izlasīt ikvienam interneta lietotājam. Viena no romāna atziņām: ”Tas, kas reiz nonācis internetā, tur būs pieejams vienmēr”.

 

     Detektīvu cienītāji var nākt uz bibliotēku pēc franču rakstnieka Gijoma Miso romāna „Centrālparks”. Rakstnieks Gijoms Miso ir īsts mistēriju un spriedzes romānu meistars. Vācu rakstnieka Olivera Peča vēsturiskais kriminālromāns „Bendes meita un melnais mūks” ir par bendes Jākoba Kuisla izmeklētajiem noziegumiem tālā pagātnē.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit. Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. decembrī.

 

     Lai katram izdodas atrast sev tīkamu lasāmvielu!