Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2019. gada 1. februārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 30 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Ievērojamais ārsts un valstsvīrs G. Andrejevs grāmatā “Man dāvātais laiks”  stāsta par savu bagāto mūžu. Grāmatai ir divi galvenie varoņi. Pirmais, protams, ir autors pats, bet otrs ir Latvija, jo visos savos dzīves brīžos, visos amatos un jebkurā darbavietā doma par Latvijas neatkarību ir bijis galvenais G. Andrejeva dzīves mērķis. Grāmatas satura rādītāju skatieties šeit.

 

     Grāmatā “Politika” lasītājam tiek piedāvāts ieskats politisko ideju vēsturē, kā arī doti īsi un kodolīgi skaidrojumi, kurus papildina diagrammas un asprātīgas ilustrācijas, kas apspēlē mūsu tradicionālos priekšstatus par politiku. Izdevumā aprakstītas vairāk nekā 100 inovatīvas idejas politikas vēsturē, tā saturs aptver politikas tematus, sākot ar senajām politiskajām idejām un viduslaiku politiku līdz pat 20. gadsimta pasaules kariem un modernajai politikai.

 

     Jaunieguvumos arī arhitekta un Integrālās izglītības institūta dibinātāja U. Pīlēna grāmata “(mans) uzņēmēja kods”. U. Pīlēns Ziemeļvalstu biznesa forumā atzīts par vienu no izcilākajiem uzņēmējdarbības domātājiem Ziemeļeiropā. Iedvesmu grāmatas tapšanai autors smēlies savā pieredzē, sev tuvu autoru grāmatās un dažādās konferencēs. Izdevumā viņš dalās ar savām zināšanām biznesa vadībā, lai palīdzētu studentiem un topošajiem uzņēmējiem izprast un atrast ceļu uz veiksmīgu uzņēmējdarbību. Grāmatas satura rādītāju skatieties šeit.

 

     Nošu un dziesmu stāstu grāmatā “LV top 100” ir apkopotas 100 visu laiku labākās Latvijas 100 gadu dziesmas. Tā ir kā gaidīts turpinājums nozīmīgajam Radio SWH projektam LVtop100, kad tautas balsojumā tika noteiktas visu laiku labākās latviešu dziesmas (kopskaitā saņemtas 136 779 balsis). Katrai no šīm dziesmām ir savs stāsts, sava sāpe, savs prieks, sava noskaņa un savs laikmeta konteksts, kas to padara īpašu un tuvu klausītājam, un to grāmatā izstāsta J. Šipkēvics (juniors) un D. Mazvērsīte. Grāmatas satura rādītāju skatieties šeit.

 

     Daiļliteratūras klāstā rakstnieka E. Līva dzīvesbiedres E. Gūtmanes un viņu ģimenes drauga Ē. Kūļa ar mīlestību un rūpību sakārtotā grāmata “Viņu laiks. Egons un Edīte”, kas ietver dažādas dokumentālas un emocionālas liecības, kuras atklāj E. Līva sarežģītā likteņa, rakstura un ar viņa dzīvi saistītās pagātnes epizodes – gan ikdienišķās, gan īpašās. Grāmatas satura rādītāju skatieties šeit.

 

     L. Moriartijas romāns “Deviņi pilnīgi svešinieki” stāsta par to, kā ekskluzīvā Austrālijas atpūtas kompleksā ierodas deviņi svešinieki. Katrs ar savu pagātni, noslēpumiem un dvēseles sāpēm. Katrs ar cerību beidzot izkļūt no savu problēmu apburtā loka. Viesiem tiek apsolīts, ka desmit dienas šajā kūrortā viņus pilnībā pārvērtīs…

 

     Savukārt S. Larkas romāna “Cerība pasaules malā” centrā ir jaunas poļu sievietes Helēnas liktenis. Ir 1944. gada vasara. Divi jauni cilvēki atrod laimi mīlestībā par spīti dramatiskām pasaules vēstures lappusēm, kas nosaka viņu dzīvi…

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. februārī.

 

Līdzīgi raksti