Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 1. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) abonementa krājums tiks papildināts ar 55 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Deivida Baha grāmata “Latte faktors” satur 3 noslēpumus finansiālas brīvības iegūšanai. Tos autors lasītājiem atklāj aizraujošā stāstā par 26 gadus veco Zoju no Ņujorkas. Lai gan absolvējusi augstskolu un strādā savu sapņu darbu, viņa tomēr nespēj savilkt galus kopā. Zoja neredz izeju no studiju kredītu un kredītkaršu parādu gūsta, līdz kafejnīcā, pērkot ikrīta kafiju, uzsāk sarunu ar baristu Henriju. No viņa Zoja uzzina, ka patiesībā spētu nodrošināt sev gana turīgu dzīvi, ja vien nedaudz mainītu ikdienas paradumus.

 

     Jāņa Ūdra biogrāfiskais darbs “Ivande Kaija” vēsta par vienu no Latvijas izcilākajām sievietēm – rakstnieci, publicisti un politiķi, kuras nopelni Latvijas nosargāšanā valsts pirmajos gados joprojām nav pilnībā novērtēti. Grāmata stāsta par sievietes centieniem ieņemt vīrietim līdzvērtīgu vietu ne vien ekonomiskajā un sabiedriskajā dzīvē, bet arī attiecībās. Romāns vēsta arī par divu spilgtu personību – Ivandes Kaijas un viņas vīra, izcilā ārsta un pētnieka Fēliksa Lūkina – psiholoģisko konfrontāciju, cīnoties par dominējošo lomu ģimenē. Autors iedziļinājies arī rakstnieces draudzībā ar Raini un Aspaziju, spēcīgs romāna vektors ir Ivandes Kaijas un Kārļa Ulmaņa platoniskās mīlas stāsts.

 

     Natālijas Morozovas un Tarasa Ivaščenko grāmata “Meitene hameleons” ir terapeitiska skatpunkta analīze dienasgrāmatai, ko rakstījusi meitene, vārdā Kaija, kurai diagnosticēta depresija un robežstāvokļa personības traucējumi. Kaijas stāsts sniedz lasītājiem iespēju kā caur pavērtu durvju spraugu ielūkoties psihisku traucējumu radītajā murgā, atklājot, kā emocionāls sabrukums var kļūt par totālu iznīcību, kā bezcerība var novest līdz pašnāvībai un – pats svarīgākais – kā cerība var izglābt dzīvību. 

 

     Gaiša starojuma pilnas ir grāmatas ”Cāļa zupa dvēselei”, šoreiz jaunumos tās ir divas. Džeka Kenfīlda, Marka Viktora Hansena un Eimijas Ņūmarkas ”Cāļa zupa dvēselei” ir grāmatas 20. jubilejas izdevums – oriģinālā cāļa zupa un vēl 20 jauni stāsti nākamajiem 20 gadiem, bet Eimijas Ņūmarkas ”Cāļa zupa dvēselei” satur 101 iedvesmojošu stāstu par dzīvesprieku, pozitīvo domāšanu un grūtību pārvarēšanu.

 

     Arnolda Auziņa romāns “Astotais bauslis” runā par lielajām vērtībām. Astotais bauslis brīdina nedot nepatiesu liecību pret savu tuvāko. Mēs dzīvojam šodienā, bet no pagātnes aizbēgt nav iespējams. Pat sīka nodevība ietekmē likteni. Kad cilvēku pazaudējam, tikai tad sākam viņu īsti novērtēt, bet mīlestība ir tik liela, ka naidam nepietiek vietas…

 

     Hermaņa Paukša grāmata “Eņģeļu medības”, kura izdota Vakara romānu sērijā, stāsta par viesnīcu tīkla īpašnieka dēlu, kurš pēc ilgstošām mācībām ārzemēs atgriežas un no pirmā acu uzmetiena iemīlas kādā no tēva darbiniecēm. Tā kā viņu te neviens nepazīst, tad viņš nolemj ar izdomātu vārdu pastrādāt viesnīcā par palīgstrādnieku, lai šādā statusā iekarotu meitenes sirdi. Taču meitene uz viņa jūtām neatbild, toties viltvārdī iemīlas viņas istabas biedrene…

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. jūnijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti