Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 1. martā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums papildināts ar 36 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Silvijas Radzobes “Čaks un laiks” var šķist neviendabīga grāmata, tā strukturēta četrās daļās ar apakšnodaļām, un katrai no tām ir atšķirīga tēma – Čaks Krievijas Pilsoņu kara laikā, Čaks attiecībās ar daiļo dzimumu, Čaks un Rīga, Čaka "Mūžības skartie". Šāds sadalījums nav nejaušs – tās ir klišejas, ko radījuši dzejnieka pielūdzēji. Vēsturiskā patiesība ir pretrunīgāka. Šajā grāmatā atklāts tāds Čaks, kādu viņa mīļotāji nepazīs un kas, iespējams, šokēs.

 

     Marka Rakelmana grāmata vīriešiem “Mīlēties” parāda, ka labs sekss ir kaut kas vairāk nekā tikai divi orgasmi. Grāmata ir autora mēģinājums apvienot dažādu pētījumu rezultātus, teorijas, personīgo un profesionālo pieredzi vienā cilvēka seksualitātes kopainā. Izdevums papildināts ar Stefānijas Moshammeres, Olafa Blekera, Monikas Hefleres, Vitālija Gelviča fotogrāfijām un Oles Hencšela infografikām.

 

     Laikā no 2003. līdz 2012. gadam tautā mīlētais aktieris, dziedātājs un radio balss Imants Skrastiņš savu ikdienu un pārdomas fiksēja dienasgrāmatās. Grāmatā “Mani dienas krikumi”  atrodami viņa rakstītie un viņa sievas Ritas Trences sakopotie dienas­grā­matas ieraksti, kas aptver četrus Imanta Skrastiņa dzīves gadus — laika posmu no 2003. līdz 2006. gadam.

 

     Leona Brieža romāna “Skuķe” galvenā atziņa ir tāda, ka realitātē, kurā dzīvojam, nekas nav pazudis. Tajā eksistē tas stabilais pamats, kura dēļ vērts dzīvot, un tā ir mīlestība. Vēstījums sniedz bibliskas atklāsmes apjautu, ka dzīves pilnasinīgums ir tepat un blakus, tajā konkrētajā esamībā, kurā mēs dzīvojam. Arī ciezdami, maldīdamies un kļūdīdamies.

 

     Agnese Gabrielas romāns “Paldies, mesjē Dior!” vēsta par vīrieti, kurš atgrieza pasaulei eleganci, un sievieti, kas kļuva par viņa iedvesmu. 1947. gadā Selestīna, piezīvojusi šķiršanos no līgavaiņa, ierodas Parīzē ar cerībām un sapņiem par nākotni. Jau pavisam drīz viņa dodas uz darba interviju, nemaz nenojaušot, ka kļūs ne vien par sekretāri, bet arī mūzu modes māksliniekam Kristiānam Dioram. Elegances, izaicinājumu un romantikas piepildītajā vidē Selestīnai būs jāatklāj, ka atrast laimi un mīlestību iespējams, vien paliekot patiesai pret sevi.

 

     Aleksa Šulmana romāns “Izdzīvojušie” ir emocionāls stāsts par trīs brāļiem, par disfunkcionālu, bet mīlošu ģimeni un traģēdiju, kas maina dzīvi, attiecības un pat atmiņas. Pēc ilgākas atsvešināšanās brāļi atgriežas kādreizējā ģimenes vasaras mājā pie nomaļa ezera. Pirms divdesmit gadiem tur norisinājusies drāma, kas atstājusi neizdzēšamas pēdas šīs ģimenes dzīvē. Par nule aizsaulē aizgājušās mātes vēlmi, lai viņas pelnus izkaisa šajā vietā, nevis apglabā līdzās jau mirušajam vīram, viņi uzzinājuši tikai bēru priekšvakarā, un šis notikums uzjunda sen apslāpētu kaislību mutuli.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā! Aicinām grāmatas izvēlēties un rezervēt jau pirms došanās uz bibliotēku.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. martā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti