Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 16. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 22 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Ērika Jēkabsona monogrāfija “Valstsvīrs Voldemārs Roberts Zāmuels” veltīta Latviešu pagaidu nacionālās padomes vadītāja, rosīga sabiedriskā darbinieka, politiķa, advokāta un īsta Latvijas patriota ar savu pamatotu viedokli (nereti atšķirīgu no tābrīža populārākā) personībai. Voldemārs Roberts Zāmuels ir nepamatoti aizmirsts, šis izdevums veicinās zināšanas un interesi par unikālo, Latvijai tik nozīmīgo personību.

 

     Kanādiešu ārsta, nefrologa un vairāku veselīgam dzīvesveidam veltītu bestselleru autora, pārtrauktās badošanās (intermittent fasting) tēva Džeisona Fonga grāmata “Aptaukošanās kods” izklāsta oriģinālu aptaukošanās un svara pieauguma teoriju, kā arī izskaidro, kā izmantot pārtraukto badošanos, lai pārrautu insulīna rezistences loku un sasniegtu veselīgu svaru... uz visiem laikiem.

 

     Lauras Dreižes fantastikas romāns “Dejotāja” ieved pasaulē, kura esot bijusi zaļa. Reiz kalnos urdzējuši strauti, pļavās plaukuši ziedi un kokos vīterojuši putnu kori. Reiz... Nara neko no tā neatceras. Viņa visu dzīvi ir pavadījusi augstu mūru ieskautā pilsētā, kopā ar citām dejotājām kalpojot dieviem Tūkstoš zvaigžņu templī. Aiz mūriem plūst varenā Sirra, un tās otrā krastā mājo tauta, uz kuru viņa – kā jau visi pilsētnieki – vienmēr lūkojusies ar aizdomām un naidu. Un tālāk vairs nav nekā. Tikai tuksnesis.

 

     Andra Zeibota grāmatā “Stāsti un teikas Laika vecim” ir pāris desmiti stāstu, kurus autors radījis, iedvesmojoties no ziņu publikācijām. Pārsvarā tie ir jautājumi, kas uztrauc mūsdienu Latvijas sabiedrību un kurus Andris Zeibots vēlreiz aktualizē, radot no tiem stāstus un teikas. Stāstu krājums izskan kā spraiga un ideju slodzē nepiekāpīga simfonija šodienai, sociālo tīklu haosa varoņiem un cilvēciskā prāta, saprāta totālam apjukumam.

 

     Leldes Kovaļovas detektīvromāns “Tvitera tiesa”  vēsta par Albertu un Elgu Ādamsoniem, kuru dzīve pārvēršas naktī, kad viņi uzzina, ka pusaugu meita Rasa cietusi vardarbīgā uzbrukumā degvielas uzpildes stacijā. Ārvalstīs atzinību ieguvušais latviešu aktieris Ričards Dāvidsons ierodas atvaļinājumā dzimtenē vien uz divām nedēļām, nenojauzdams, ka jau nākamajā rītā pamodīsies kā nīstākais cilvēks valstī – pusaudze apgalvo, ka vainīgais ir Dāvidsons, kurš tobrīd ar draugu kompāniju apstājies pie nomaļā benzīntanka. Sociālajos tīklos pret aktieri sākas nomelnošanas kampaņa, un neviens netic Dāvidsona liecībai. Izmeklēšanā tomēr atklājas – iespējams, patiesību noklusē gan apsūdzētais, gan cietusī. Romāns vedina uz pārdomām par to, vai cilvēka dzīvi un karjeru var iznīcināt komentāri internetā.

 

     Pola Kalaniti grāmata “Kad elpa pārtop par gaisu” ir autobiogrāfiska. Trīsdesmit sešu gadu vecumā, gandrīz desmit gadus veltījis neiroķirurga profesijas apgūšanai, Pols Kalaniti uzzināja, ka viņam ir neoperējams plaušu vēzis. Vairākus gadus pašaizliedzīgi glābis pacientu dzīvības, viņš pats pārtapa par pacientu, kurš apņēmīgi cīnās par savu dzīvību. Šajā grāmatā Kalaniti stāsta par savu dzīvi pirms slimības, profesijas izvēli, dzīves jēgas un savas sūtības meklējumiem, par ārsta darbu un ētiku, cīņu ar slimību un lēmumu kļūt par tēvu pašā grūtākajā dzīves brīdī.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. jūlijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti