Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Līdz maija beigām Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā var apskatīt Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Keramikas izstrādājumu dizaina programmas audzēkņu un pasniedzējas Anitas Bernānes darbus.

 

     Lasītavas apmeklētāju acis un sirdi šomēnes priecēs Raimondas Liepiņas vāzes, Intas Žaimes servīze, Anitas Bernānes trauku kompozīcija “Gadskārtas” un Evitas Korsakas šķīvji “Pārdomas par Pikaso”.

 

     Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā var apgūt 9 izglītības programmas, un viena no tām ir Keramikas izstrādājumu dizains. Audzēkņi, kuri ir izvēlējušies apgūt šo programmu, nāk gan no Latgales, gan citiem Latvijas novadiem.

 

     Mācību laikā viņiem skolā ir iespēja apgūt gan modernās keramikas tendences, gan Latgales keramikas tradīcijas, iemācīties trauku virpošanu, veidošanu un formu liešanu, māla un porcelāna apgleznošanu, dārza keramikas izgatavošanas prasmes. Pēc skolas absolvēšanas skolēni iegūst keramikas izstrādājumu dizaina speciālista kvalifikāciju.

 

     Lai pavērtu skatu uz daudzpusīgo keramikas dizaina pasauli un iespējām, ko piedāvā Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, iegriezieties lasītavā!