Foto: Rolands Kozulis

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā no 2016. gada 1. jūnija līdz 30. jūnijam aplūkojama mākslinieces Sandras Sabīnes Jaundalderes darbu izstāde “Meditācija”.

 

       Suģestīvā komunikācija, kas izveidosies starp izstādes apmeklētāju un konkrēto darbu, ļaus pašam ielūkoties sevī, atklājot kā savas, tā darbā ieslēgtās autores emociju nianses. Šī savādā struktūra, kas izveidojas, tad arī un ir tas, kas raksturo S. S. Jaundalderes darbus.

 

     Izstādi komentē māksliniece: “Varbūt labāk būtu teikt – Vērojums. Izstādītās gleznas –„Čakras” tapušas 2012. gadā. Katra no tām bija sava veida atklājums man pašai un sagādāja lielu prieku, jo apzināti piedzīvoju meditācijas procesu vienlaikus ar gleznas tapšanu.

 

     Darba gaitā bija nepieciešama koncentrācija uz krāsu, līniju ritmu, centrisko struktūru, klausījos mūziku. Darbu veicot, bija viegli, bet pabeidzot – gaiši un priecīgi... Pasaule manām acīm pavērās īpašā košumā un tīrībā. Ikdienā ierastais atguva pirmreizēju skaistumu.

 

     Gleznas, kuras uzskatu par vīzijām. To būtība un atklāšanās ir noslēpums, kurš ir individuāls katram cilvēkam kā būtnei. Mums katram tas ir... man tikai bija iespēja to attēlot. Varbūt kāds cits cilvēks to uzrakstītu mūzikā... vai izstāstītu tuvam draugam kā sapni... es nezinu. Visu arī nemaz nevajag zināt.”

 

          Un šis čakru – spēka ziedu veidols?

 

     Ja man jautātu, - kur ir šo ziedu avots, jā, varbūt mandalās… Sieviete vienkārši iet un saliek savā pagalmā mandala, taču jau uz laimi.

 

Biogrāfija

 

     Māksliniece, literāte, dejotāja. Dzimusi Rīgā, 1966. gada 2. martā. 2001. gadā beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedru, ieguvusi maģistra grādu. 2010. gadā absolvējusi Rakstnieku Savienības Prozas un Dzejas meistardarbnīcas, 2014. gadā –  Drāmas meistardarbnīcu. Darbojas Rakstnieku kopā DORE, mākslinieču apvienībā “4 elementi”, vada Zinību biedrību “Gaismas dārzs” Lielvārdē. Regulāri piedalās mākslas plenēros Latvijā un Lietuvā.

 

     Izstādēs piedalās kopš 1996. gada. Darbi atrodas Latvijā, Lietuvā, Kanādā, Vācijā, Francijā un Itālijā. Plašāk ar viņas radošo darbību var iepazīties interneta vietnēs:

 

www.sandrasabineart.blogspot.com

www.sandrasabinelitera.blogspot.com

www.gaismasdarzs.blogspot.com

 

     “Lai mums visiem laime un zinam tieši to, kas mūs dara laimīgus”, novēl māksliniece S. S. Jaundaldere. Gaidām ciemos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!