Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2013. gadā Rēzeknē tika aizsākta skaista tradīcija – katru gadu baudīt talantīgu kino mākslinieku darbus starptautiskajā īsfilmu kinofestivālā „Open Place”.

 

     No šī laika Rēzeknes Centrālās bibliotēkas novadpētniecības speciālists neatlaidīgi seko līdzi katrai festivāla dienai, katrai ziņai par šo aizraujošo pasākumu, un šogad, piemēram, ikviens interesents tiek aicināts uzzināt vairāk par „Open Place” vēsturi, apskatot bibliotēkā veidoto izstādi (aplūkojama lasītavā līdz 30. augustam).

 

     Izstādē iekļautie materiāli ļauj apskatīt, kā attīstījās kino tradīcijas pilsētā un kā auga paša kinofestivāla popularitāte, līdz „Open Place” jau sasniedza tādus mērogus, ka festivāla konkursa programmā piedalās 16 valstis ar 23 filmām.

 

     Izstādes apmeklētāji varēs ne tikai iepazīties ar novadpētniecības materiāliem par „Open Place”, bet arī paņemt uz mājām ar kinofestivāla zvaigznēm saistītas grāmatas. Kino cienītājiem bibliotēka piedāvā arī savu filmu krājumu, kurā ir atrodami dažādas tematikas slavenu kino mākslinieku darbi.

 

     Ikviens interesents tiek laipni gaidīts bibliotēkā!