Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā līdz 2023. gada 16. februārim skatāma Rēzeknes mākslinieces Jeļenas Antonovas ART studijas audzēkņu gleznu izstāde “Ziemas noskaņa”.

 

     Gleznotāja Jeļena Antonova savos darbos allaž pārsteidz ar gaišām un saulainām krāsām. Arī jauno mākslinieku darbos redzam iztēles lidojumu, krāsu un tēmu daudzveidību, kā arī lielu rūpību. Bērni prasmīgi darbojas dažādās tehnikās, izmantojot gan eļļas, gan akrila krāsas.

 

     Šogad ART studijai aprit 14 gadi. Tajā darbojas bērni no 4 gadu vecuma. Šīs studijas talantīgo bērnu gleznas rotā daudzas izstādes un tiek izstādītas svētkos, kas notiek gan Rēzeknē, gan Rīgā.

 

     Ziemas tēma ir viena no iecienītākajām bērnu gleznās. Ziemā pieaugušie un bērni daudz laika pavada mājās, tāpēc ir vairāk iespēju izbaudīt kopā būšanu ar savu ģimeni un radoši darboties. Otra tēma, kas tiek prezentēta izstādē, ir Jaungada abstrakcija. Arī 2023. gada horoskopa dzīvniekam trusim ir veltīti vairāki darbi. Mazie mākslinieki lieliski fantazē un drosmīgi darbojas ar krāsām.

 

     Esat laipni gaidīti mājīgajās bibliotēkas lasītavas telpās, lai ielūkotos studijas dalībnieku pasaules redzējumā, sirsnīgajos pārdzīvojumos un priekos!