Būs tikšanās ar rakstnieku Māri Bērziņu

     2022. gada 15. novembrī plkst. 13.00 Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieku Māri Bērziņu.

 

     Pasākums tapis VKKF projektā “Vārds. Autors. Lasītājs”. Galvenais projekta mērķis ir popularizēt oriģinālliteratūru un nodrošināt literāro pasākumu pieejamību plašai sabiedrībai Rēzeknes pilsētā un reģionā. Veicināt latviešu autoru atpazīstamību un sabiedrības interesi par latviešu literatūru.

 

     Māris Bērziņš (1962) – rakstnieks, dramaturgs. Romānu un īsstāstu autors, rakstījis arī lugas.  M. Bērziņš beidzis Rīgas 59. vidusskolu, Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti. Strādājis par ekonomistu privātos uzņēmumos un valsts iestādēs. 1998. gadā viņš kļūst par Valsts kultūrkapitāla fonda direktoru, taču vēlāk pievēršas rakstniecībai.

 

     2003. gadā izdota pirmā grāmata – romāns “Ērika Trauma sapnis”. Kopš 2007. gada viņš ir Latvijas Rakstnieku savienības biedrs. 2007. gadā klajā nāk īsprozas krājums “Gūtenmorgens”, kas ieturēts absurda tradīcijā, tas piedzīvojis atkārtotu izdevumu 2009. gadā, papildinātu ar Māra Bišofa ilustrācijām un trīs jauniem stāstiem. Pēc stāsta “Gūtenmorgens un laika mašīna” Elīna Lihačeva 2009. gadā uzņēmusi īsfilmu ar tādu pašu nosaukumu. 2008. gadā nāk klajā bērnu grāmata “Resnais svešinieks”. M. Bērziņš rakstījis arī lugas, no kurām divas iestudētas amatierteātrī. Lugas “Pirmā reize”, “Iztēlojies”, “Bezcerīgs gadījums” un “Kabineta suns” saņēmušas veicināšanas prēmijas Nacionālajā lugu konkursā 2006. un 2008. gadā. 2009. gadā izdota grāmata “Iztēlojies. Trīs lugas”, kas ieguva Literatūras gada balvu kā gada labākais sniegums dramaturģijā.

 

     21. gadsimta 2. desmitgadē M. Bērziņš raksta galvenokārt romānus – 2011. gadā nāk klajā romāns “Titāna skrūves”, 2013. gadā – “Sveiks, Dzintar Mihail!”, 2015. gadā vēsturisko romānu sērijā nāk klajā romāns “Svina garša”, kas vēsta par nacistiskās okupācijas laiku Latvijā. 2015. gadā M. Bērziņš par šo romānu ieguvis Dzintara Soduma balvu, vēlāk arī Literatūras gada balvu par labāko prozas darbu. 2015. gadā saņēmis Baltijas Asamblejas balvu literatūrā.

 

     Pasākums notiks bibliotēkas 3. stāvā, ieeja bez maksas. Tikšanās laikā būs iespēja tuvplānā iepazīt M. Bērziņa personību un daiļradi. Pasākumu vadīs kultūras žurnāliste Liega Piešiņa.

 

     Laipni gaidīti Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!