Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 18. līdz 28. februārim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas konferenču zālē apmeklētājiem ir iespēja aplūkot Rēzeknes pensionāru dienas centra rokdarbu pulciņa dalībnieču darinājumus, kuri apkopoti izstādē „Māksla – savām rokām”.

 

     Kā pastāstīja pulciņa vadītāja Svetlana Arefjeva, kura, starp citu, ir arī mūsu bibliotēkas lasītāja, rokdarbnieces ik nedēļu pulcējas uz nodarbībām jau 6 gadus. Kopskaitā apmēram 15 kundzes vecumā no 63 līdz 86 gadiem no dažādiem pilsētas mikrorajoniem sanāk un sabrauc, lai radoši izpaustos, ar saviem darbiņiem iepriecinātu līdzcilvēkus un vienkārši pavadītu laiku „starp ļaudīm”.

 

     Pensionāru dienas centrā rokdarbnieces savus darbiņus izstāda regulāri – gan Ziemassvētkos un Lieldienās, gan Valentīndienai, Sieviešu dienai un pat Starptautiskajai kaķu dienai par godu. Galvenais – lai prieks pašām un apkārtējiem!

 

     Katra rokdarbniece darbojas sev tīkamākajā tehnikā – viena izšuj krustdūrienā, cita – klājdūrienā vai spodršuvumā… Izšuvumos tiek izmantoti visdažādākie materiāli – diegi, pērlītes, pogas, audumi, papīrs, pat kokteiļu salmiņi.

 

     Pulciņa dalībnieces ne tikai izšuj, bet arī šuj – priekšautus, iepirkumu maisiņus, salvetes un citas virtuvē un saimniecībā noderīgas lietas. Tas viss noder gan pašām, gan dāvināšanai saviem tuviniekiem un draugiem.

 

     Starp aktīvākajām pulciņa dalībniecēm jāmin O. Šarigina, A. Cvetkova, N. Piļsasova, V. Romanova, M. Sidorenko, V. Hruščevskaja, L. Čekste.

 

     Izstādi papildina Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā un lasītavā pieejamā literatūra par rokdarbiem – gan grāmatas, gan žurnāli. Laipni lūdzam ikvienu interesentu apskatīt rokdarbu pulciņa dalībnieču sarūpētos darbus un smelties iedvesmu varbūt arī kādam savam darinājumam!