gaisi pilni

     17. maijā plkst. 11.00 Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēkā-informācijas centrā (RPLB-IC) notiks tematisks pasākums “Gaisi pilni zvaigžņu oļu”.

     Pasākums veltīts dzejnieces, dziesminieces,  nacionālās pretošanās kustības dalībnieces Broņislavas Martuževas (08.04.1924. – 13.02.2012.) 100. jubilejai. Par Latvijas nacionālo tīrradni dēvētā Broņislava Martuževa dažādās kultūras aktivitātēs valstī tiks godināta visa gada garumā.

     Pasākums RPLB-IC būs veltījums dzejniecei un godinājums viņas atstātajam kultūras mantojumam. Tas iecerēts kā stāsts par Broņislavas Martuževas dzīves gājumu, kas mīsies ar dzejnieces atmiņām. Broņislavas Martuževas personības šķautnēs palīdzēs ielūkoties arī pasākuma vadītāju dziedātās dziesmas un lasītā dzeja. Pasākuma laikā tiks atskaņoti audioieraksti, kuros būs dzirdama pašas Broņislavas Martuževas balss -  dziesmas un kāda viņas pašas ielasīta dzeja, kas, gluži kā oļi, pēc viņas draugu un laikabiedru teiktā, esot biruši no dzejnieces aumaļām.

     Pasākumu vadīs RPLB-IC lasītājas, bibliotēkas aktīvās jaunietes Agnese Puisāne un Klaudija Dembovska. 

     Tematisks pasākums “Gaisi pilni zvaigžņu oļu” ir Daugavpils Universitātes Profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Mākslas menedžments” 2. kursa studentes Agneses Puisānes studiju darba noslēguma pasākums.

     Laipni aicināti!

Pasākumā tiks fotografēts un iegūtais materiāls tiks izmantots publiskajā vidē!