Ziemassvētku laiks nāk ar satraukumu – kādi tie gada baltākie svētki šoreiz būs? Lai palīdzētu sagatavoties svētkiem, der ieskatīties kādā grāmatā.

 

Krāšņi ilustrētā grāmata „Nakts pirms Ziemassvētkiem”  liek atdzīvoties Klementa Klārka Mūra dzejolim „Svētā Nikolaja atnākšana”, kas vēsta par gada maģiskāko nakti, kad bērnu sapņos ielavās brīnuma gaidas.

Pārbaudīt pieejamību

 

Ziemassvētki un gatavošanās tiem ir skaistākais laiks gadā. Tas ir ģimenes vienotības laiks, kad bērni un vecāki, kopīgi lasot Emīlijas Bomonas „Mazo Ziemassvētku enciklopēdiju”, var uzzināt, kā šie svētki radušies un kādas ir to tradīcijas dažādās zemēs.

Pārbaudīt pieejamību

 

Andreas Ernes grāmatā „Svinam Ziemassvētkus!”, atverot daudzos lodziņus, mazie pētnieki varēs uzzināt, kāpēc svinam Ziemassvētkus, kas ir Adventa laiks, kādēļ Ziemassvētkos ir dāvanas, un daudzus citus interesantus faktus.

Pārbaudīt pieejamību

 

Kas notiek, ja saslimst Salatētis? Vai raganas arī svin Ziemassvētkus? Kāda ir vislabākā dāvana Salatētim? To visu un vēl arī to, kā izveidot apsveikuma kartīti, rotājumu vītni un Ziemassvētku eņģelīti, kā viegli pagatavot našķi, var uzzināt grāmatā „Salatēta pēdās”.

Pārbaudīt pieejamību

 

Ziemassvētki nav iedomājami bez rūķiem. Ingunas Švankas „Rūķu grāmatā” var uzzināt daudzus interesantus faktus par Latvijas rūķiem.

Pārbaudīt pieejamību

 

Māras Mellēnas, Valda Muktupāvela, Ernesta Spīča un Ivetas Irbes bagātīgā folkloras materiālu hrestomātija „Gadskārtu grāmata” ļaus ieskatīties tajā, kā Ziemassvētkus svinēja agrāk. Varbūt šogad Ziemassvētkus nosvinēt senajās tradīcijās, ejot senās rotaļās, ēdot latviskos tradicionālos Ziemassvētku ēdienus un dziedot tautasdziesmas?

Pārbaudīt pieejamību

 

Svētkiem latviskā noskaņā palīdzēs sagatavoties grāmata „Ziemassvētki”, kurā var atrast tautasdziesmas, mīklas un ticējumus, dažādus zīlēšanas paņēmienus, iemācīties gatavot senās maskas un iet jautrās rotaļās, kā arī izgatavot puzurus telpu rotāšanai un uzklāt bagātīgu svētku galdu senču tradīcijās.

Pārbaudīt pieejamību

 

„Nemeklē dāvanas lielveikalu burzmā, meklē tās savā iztēles pasaulē!” aicina Laura Grīnalde grāmatā „Idejas Ziemassvētkiem”. Nelielā grāmatiņa ir īsta dārgumu krātuve, kurā var atrast idejas pašdarinātām dāvanām, eglīšu un telpu rotājumiem.

Pārbaudīt pieejamību

 

„Lielā Ziemassvētku grāmata” palīdzēs sagaidīt, satikt un piedzīvot Ziemassvētkus. Šī grāmata lasītāju vedīs cauri četrām Adventa nedēļām līdz pat klusajam Svētvakaram un līksmajām Ziemassvētku dienām. Ik nedēļu iededzot Adventa vainagā par vienu svecīti vairāk, varēs izmēģināt roku gardumu gatavošanā, telpu pušķošanā, dāvanu un apsveikumu veidošanā, kā arī lasīt svētku dzejoļus, iemācīties dziesmas un izdzīvot no jauna seno Kristus piedzimšanas stāstu.

Pārbaudīt pieejamību

 

 

Kad sākas ziema un Ziemassvētku gaidīšanas laiks? Kādas ir Ziemassvētku tradīcijas citās valstīs? Kādus ēdienus liek svētku galdā? Krāšņā Katrīnas Īdenas grāmata „Ziemassvētki” ļaus uzzināt daudz ko jaunu par šiem gaidītākajiem svētkiem.

Pārbaudīt pieejamību

 

Ierosmes svētku laikam nāc meklēt uz bibliotēku. Gaidām!