Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Tuvojoties 2018. gada vasaras kulminācijai, Rēzeknes 2. bibliotēka aicina izmantot šī gaišā laika iespējas, lai iepazītos ar jaunu literatūru. Jūnijā piedāvājumā ir 32 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

     No somu valodas tulkotais T. Parvela darbs “Pauls spēlē futbolu” patiks aktīviem un dzīvniekus mīlošiem bērniem. Savukārt lietuviešu rakstnieces S. Paltanavičas grāmatā “Kikas Mikas enciklopēdijā” mazākie lasītāji var uzzināt dažādus interesantus faktus par dzīvnieku valsti.

 

     A. Rudovica un G. Tenberga mazajā ģeogrāfijas enciklopēdijā “Latvija” iespējams uzzināt, kura ir bijusi Raiņa un Aspazijas iedvesmas pilsēta, kādi ir Latvijas nacionālie simboli un kāda ir mūsu zemes ģeogrāfija, klimats un daudzas citas lietas.

 

     Fantastikas cienītājiem piedāvājumā amerikāņu kinorežisora un rakstnieka S. Čainani romāna “Labā un Ļaunā skola” 1. grāmata. Sižeta centrā ir divas jaunas draudzenes Sofija un Agata, savukārt noslēpumainā Labā un Ļaunā skola ir mācību iestāde, kurā pusaudži apgūst prasmi kļūt vai nu par pasaku varoņiem un princesēm, vai arī par briesmoņiem un ļaundariem. Kāds būs Sofijas un Agatas liktenis?

 

     Jaunieši var iepazīties ar amerikāņu rakstnieces R. R. Raselas stāstu “Nikijas dienasgrāmata 10” un pieaugušie – ar latviešu autores M. Rikmanes dienasgrāmatu “Mārdadzis”, kurā stāstīts par Latvijas sievietēm mākslā.

 

     Vēsturiskās prozas liteartūru papildina amerikāņu autores K. Hannas “Lakstīgala”, kurā stāstīts par divām māsām Francijā 2. pasaules kara laikā. Lai arī romānā netrūkst šausmu un biedējošu situāciju aprakstu, kopumā darbā viennozīmīgi tiek cildināts cilvēciskums un labestības spēks.

 

     Vācu rakstnieces K. Teilores mīlas romānā “Pļavas ziedu vasara” stāstīts par divām bērnības draudzenēm Zoiju un Rozu. Viņas atkal satiekas pēc sešpadsmit atšķirtības gadiem un, alkstot pēc pārmaiņām dzīvē, nolemj uz trim nedēļām apmainīties mājām. Šis lēmums izmaina abu sieviešu dzīvi.

 

     Atgādinām, ka Rēzeknes 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena. Šomēnes – 1. jūnijs. Bibliotēka gaida ciemos arī vasarā!

 

Līdzīgi raksti:

Rēzeknes 2. bibliotēkas grāmatu apskati