Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šomēnes 2. bibliotēkā jauno grāmatu diena ir 6. decembris. Turpinājumā jauno grāmatu apskats gan lieliem, gan maziem lasītājiem.

 

     Nozaru literatūras klāstā Valentīna Vertē grāmata “Vai tiešām?”, kura piedāvā atbildes uz jautājumiem, kā arī dažādus faktus bērniem. Interesanta informācija lūkojama arī grāmatā “Fakti un rekordi”.

 

     Bērni var iepazīties ar Džefa Kinnija komiski karikatūristisko “Grega dienasgrāmatas” 14. grāmatu “Demontāža” un Ingo Zīgnera darbu “Mazais pūķis Kokosrieksts spoku pilī”. Savukārt jaunieši var lūkot Timo Parvelas darbu “Ella un Efs Pirmais”, sekojot Ellas gaitām, kura ir tikko pārcēlusies uz jauno, milzumlielo skolu, kurā ir tūkstošiem skolēnu.

 

     Biogrāfiskās prozas cienītājiem lasīšanai pieejams Maijas Krekles “Melanholiskais valsis”, kurā autore aicina iepazīties ar komponistu Emīlu Dārziņu. Tas ir vēstījums par viņa mīlestību, draudzību un radošo darbību, attēlojot latviešu inteliģences dzīvi pagājušā gadsimta sākumā. Fragmentu pēc fragmenta šķetināt senus ģimenes noslēpumus un aizmirstus pagātnes notikumus var Lūsindas Railijas grāmatā “Engeļu koks”. Savukārt Nellas no Krotes romānā “Ragana bez diploma” var iegrimt savstarpējo saziņas problēmu un emociju virpuļos, kas virmo divu ģimeņu starpā.

 

     Psiholoģiskās spriedzes un mīlas vētras vēji pūš Luīzes Dautijas romānā “Grēcīgā ābeļdārza iela”. Nejauši sastapts vīrietis satricina Ivonnas pasauli, un viss ir sagriezies… Ziedoņa Siliņa grāmatā “Latviešu leģionāra piezīmes” saistošā literārā vēstījumā savītas atmiņas, liecības un pārdzīvojumi, ko papildina fotogrāfijas no ģimenes kolekcijas. Mūsdienu lasītājam šis vēstījums atklās veselu pasauli, kas nav ideoloģijas un politikas angažēta. Šīs atmiņas varētu nodēvēt par “ierakumu patiesību” no laikmeta, kurš samala pelnos desmitiem miljonu dzīvju.

 

     Rakstniece Nora Ikstena lasītājiem dāvā īpaši atlasītu stāstu un eseju izlasi “Mīlestība”. Mīlestība ir ceļš, ko autore redz kā cilvēkam iespējamo tapšanu par personību, rimti atzīstot un pieņemot visu, kas šķietami lieks dvēseles mieram.

 

     Ikviens ir gaidīts ciemos 2. bibliotēkā decembrī, kā arī jaunajā gadā! Savukārt Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas dalībnieki 8. decembrī tiek gaidīti Festivāla parkā žūrijas noslēguma pasākumā pie pilsētas svētku egles.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.