Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 5. augustā Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 29 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Pašiem mazākajiem lasītājiem piedāvājumā jauna grāmata no sērijas Kādēļ? Kāpēc? Kā tā? Mazie lasītāji grāmatiņā “Vingrosim, dejosim, muzicēsim” varēs uzzināt, cik svarīgi un interesanti ir nodarboties ar dažādām aktivitātēm, kādu apģērbu jāvelk sportojot, kas notiek, kad bērni vingro vai dejo, kā rodas mūzika. Grāmata sniegs atbildes uz visdažādākajiem jautājumiem.

 

     Lielākiem lasītājiem noteikti patiks Kristīnas Olsones grāmata “Vilkaču noslēpums”, kas ir bestsellera “Zombiju drudzis” turpinājums, taču tas lasāms arī kā atsevišķs, ar iepriekšējo grāmatu nesaistīts darbs. Grāmatas varoņi Herberts un Sallija kļūst par mīklainu un baisu notikumu lieciniekiem. Viņi pat nenojauš, cik bīstama ir kļuvusi dzīve Eldsālā, kur deg mežs. Tā vien liekas, ka to kāds ļaunprātīgi atkal un atkal aizdedzina. Vai bērniem izdosies izglābt savu pilsētiņu? Par to lasi šajā grāmatā!

 

     Klajā ir nācis Andras Manfeldes jaunākais veikums – grāmata "Poēma ar mammu",  kas ir autores intīms vēstījums par bērnības vasarām, smaržām, garšām un cilvēkiem tajās. Vēstījumā par savu dzimtu un vasarām laukos autore ir pratusi ietvert ne tikai personisko, bet arī vispārcilvēcisko, un tas iet pāri vēsturiskajam laikam.

 

     Izlasot Elvitas Rukas un Aijas Bley grāmatu “Gruzija. Sarunas ar dūjām”, uzzināsiet daudz interesantu atklājumu par Gruziju. Stāsti veidoti kā sarunas ar dūjām, kurus caurvij daudzslāņains cilvēcības, kontrastu un pārmaiņu zemes attēlojums.

 

Vakara romānu sērijas cienītājus iepriecināsim ar Ineses Ķesteres grāmatuMelno ogu vainadziņš”, kura  stāsta, kā Laura ar draudzeni lietainā pievakarē dodas uz muižiņu nekurienes vidū. Kopā ar draudzeni aizbraukušas uz Lauras drauga Paula īpašumu, viņas par tukšu domātajā namā atrod pinkainu, melnu suni un svešu vīrieti. Vīrieša noslēpums atrisinās ātri – tas ir drauga paziņa, kas piekritis muižu pieskatīt. Savukārt suns, kuru Laura adoptē, dodot tam Ludviga vārdu, ir vienīgā saikne starp muižas tagadni un šausminošo pagātni...

 

     Franču rakstnieces Valērijas Perēnas romāns “Svaigs ūdens puķēm” varētu raksturot gan kā trilleri, gan traģēdiju, gan mīlasstāstu. Tas stāsta par mīlestību, zaudējumiem, ilgām un skumjām, un visu veidu emocijām, kuras cilvēki pieredz dzīves laikā. Galvenā varone Violeta ir kapu uzraudze, un visi romāna notikumi tā vai citādi saistīti ar viņu. Sērojoši tuvinieki, regulārie apmeklētāji un arī kolēģi iegriežas viņas namiņā sasildīties vai rast mierinājumu, un, dzerot kafiju un sarunājoties, asaras mijas ar smiekliem. Daudzas visjautrākās epizodes notiek tieši Violetas mājās.

 

     Kādus noslēpumus atklās Paulas Hokinsas kriminālromāns “Ūdenī”? Upē, kas plūst cauri pilsētai, tiek atrasta noslīkusi sieviete, vārdā Nela un viņa nav vienīga, kas zaudējusi dzīvību šajos tumšajos ūdeņos. Nelas meita nu ir palikusi pavisam viena un tagad pilsētā ir jāatgriežas viņas māsai Džūlsai, lai parūpētos par meiteni un stātos pretī seniem noslēpumiem.

 

Rodiet vasaras prieku arī grāmatās, esat laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.