Foto: rezeknesbiblioteka.lv

      Maijā visapkārt spēcīgi sajūtami plaukšanas un ziedēšanas aromātu mākoņi, arī caur dzīvu valodu grāmatās ir iespējams sajust dažādas smaržas un noskaņas. Paspilgtini savas pavasara sajūtas arī caur literatūru!

 

     3. maijā Rēzeknes 2. bibliotēkas krājums tiek papildināts ar 24 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Pašiem mazākajiem lasītājiem piedāvājumā jauna grāmata no sērijas "Kādēļ? Kāpēc? Kā tā?". Mazie lasītāji grāmatiņā “Viss par robotiem” varēs uzzināt, kas ir robots, kādi roboti strādā fabrikās, kā tie darbojas, kā mācās domāt un spēj palīdzēt dažādās dzīves jomās. Grāmata sniegs atbildes uz visdažādākajiem jautājumiem par robotiem.

 

     Jaunieši, kurus aizrauj fantastika, varēs iepazīties ar Didža Sedlenieka grāmatu “X Ralphi Indrae. Neparastā ekspedīcija”. Jaunie lasītāji kopā ar galvenajiem varoņiem Ralfu un Indru varēs ceļot laikā. Cilvēka senču meklējumi, slepenas tehnoloģijas, apbrīnojami notikumi aizvēsturē un tagadnē, ķermeņu aizgūšana, gūsts citplanētiešu gaisakuģī, jūtas, kuras rada un spēcina kopīgi pārdzīvojumi, un vēl daudz kas cits izlasāms šajā aizraujošajā grāmatā.

 

     Viļa Lācīša jaunākais romāns “Oxforda ar skatu uz universitāti” stāsta par Angliju un tās reizēm lieliskajiem, reizēm nesaprotami dīvainajiem iedzīvotājiem. Šis romāns beidzas ar to, ka galvenais varonis uzņemts Oksfordas universitātē. Autors vaļsirdīgi izstāsta, ka maģistra diplomam, kas iegūts Oksfordā, nekādas īstas jēgas viņa dzīvē nav, bet briti tagad nemaz tik priecīgi par izstāšanos no Eiropas Savienības neesot.

 

     Tiem, kas ir pazīstami ar Daces Judinas detektīvromānu sēriju “Izmeklē Anna Elizabete”, piedāvājam autores jaunāko romānu “Sešas pēdas”. Anna Elizabete ir saņēmusi negaidītu uzaicinājumu piedalīties kinoindustrijas labdarības ballē un piedāvājumu izpētīt kādu savādu teksta fragmentu, kā arī uzrakstīt pēc tā scenāriju. Iesaistīšanās šajos pasākumos viņu aizvedīs negaidītu notikumu līkločos. Mika Kaķīša izmeklētāju komandai arī šoreiz jārisina uzreiz vairāki noziegumi – TV dīvas un viņas vīra slepkavība, vairākas politiskās šantāžas lietas visaugstākajās aprindās un vēl arvien neatrastā ģenerāļa Bozes bēgšanas noslēpums.

 

     Savukārt vēsturisko romānu cienītājiem būs iespēja lasīt Ingunas Baueres grāmatu “Māsa Magda”, kurā atainots stāsts par vācbaltu muižnieci Magdalēnu Elizabeti fon Hallarti, kuras sirds dega par latviešiem. Pēc Ziemeļu kara (1700–1721), kļuvusi par Valmiermuižas pārvaldnieci, viņa izveidoja pirmo muižas skolu savu dzimtcilvēku bērniem. Valmieras Jēra kalnā viņa nodibināja skolotāju semināru, kura absolventi sāka strādāt plašajā Vidzemes teritorijā, vienlaikus būdami latviešu apgaismošanas misijas pārstāvji. Aktīvi atbalstot hernhūtiešu kustību un nodibinot Vidzemes brāļu draudzi. Šī apbrīnojamā sieviete savā ziņā veicināja latviešu nacionālās atmodas pirmsākumus.

 

     Amerikāņu rakstnieces Džuūijas Kvinnas grāmatu sērijai par Bridžertoniem ir iznācis turpinājums “Mīlas dēka ar Bridžertonu”. Kolins Bridžertons jūtas noguris no tā, ka tiek uzskatīts tikai par apburošu vīrieti. Atgriezies Londonā pēc ārzemju ceļojuma, viņš atklāj, ka viss ir ļoti mainījies. Penelope Feteringtona – meitene, kas vienmēr ir bijusi vienkārši līdzās, pēkšņi ielauzusies viņa sapņos. Uzzinot, ka arī Penelopei ir noslēpumi, izvairīgajam vecpuisim nāksies izlemt... Vai Penelope ir viņa ierastās dzīves lielākais apdraudējums, bet varbūt laimīgo beigu apsolījums?

 

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.