Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2018. gada 20. līdz 27. aprīlim Rēzeknes 2. bibliotēkā varēs aplūkot izstādi “Grāmata ar novēlējumu”. Izstādē būs iekļautas dažādas jaunākās bibliotēkas grāmatas, kuru lapaspusēs autori ir atstājuši savus parakstus un ar savu roku rakstītus novēlējumus latviski un latgaliski.

 

     Starp izstādē iekļautajām latviešu autoru grāmatām būs dzejas darbi un krājumi dažādām auditorijām, nozaru literatūra par novadniekiem un 20. gadsimta notikumiem, kā arī literārās dienasgrāmatas un romāni.

 

     Jauniešiem veltītajā dzejas grāmatā “Pasakas, kas dzimušas Latvijā” novadniece Evija Puķe ir atstājusi šādus vārdus: “Šis ir vēsturisks notikums gan jums, gan mums…! Tāpēc jaukām atmiņām sev un lasītājiem dāvinu šo pasaku grāmatu Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkai!” Savukārt “Ar mani runā kaija” autors Ēriks Matulis grāmatā ir atstājis šādus vārdus: “Paļdis par vysu lobu!” Un tik tiešām ir jāsaka paldies visiem, kas raksta un nebeidz iedvesmot citus. Paldies autoriem un viņu grāmatu lasītājiem – mūsu bibliotēku apmeklētājiem.

 

     Aicinām ikvienu interesentu aplūkot arī citus ierakstus un autogrāfus izstādē eksponētājās vai citās bibliotēkas krājumā pieejamajās grāmatās. Un kā vienmēr – sev interesējošo grāmatu ikviens var paņemt izlasīšanai uz mājām. Dodies uz bibliotēkas e-katalogu un skaties, kas vēl rodams bibliotēkas plauktos!

 

     Bibliotēku nedēļas ietvaros no 23. līdz 27. aprīlim Rēzeknes 2. bibliotēkā varēs aplūkot vēl arī divas citas tematiskās izstādes – “Mainās bibliotēka, mainās sabiedrība” un “Ar grāmatu pasaules ceļos”.