Tūrisma objekti Latvijā

     Līdz 2019. gada 4. oktobrim Rēzeknes 2. bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Ievērojami tūrisma objekti Latvijā”, kas veltīta Pasaules tūrisma dienai.

 

     Kopš Apvienoto Nāciju Pasaules Tūrisma organizācija 1980. gadā pasludināja 27. septembri par Tūrisma dienu, pasaules iedzīvotāju uzmanība ir pievērsta tādam tūrismam, kas veicina pozitīvu attīstību.

 

     Šāda attīstība labvēlīgi ietekmē vides ilgtspējīgumu un ekonomisko izaugsmi, saglabā kultūras un kopumā veido sekmīgu tūrisma politiku. Tiek izcelti arī ieguvumi, ko ceļojot gūst ikviens cilvēks, tā ir citu kultūru, tradīciju un svētku iepazīšana.

 

     Kur nedēļas nogalēs ceļosi Tu? Nāc uz Rēzeknes 2. bibliotēku Atbrīvošanas alejā 166 un iepazīsti potenciālos tūrisma galamērķus un atpūtas iespējas! No seniem pilskalniem, noslēpumainām apmetņu vietām, neparastām svētku dienām un paražām līdz UNESCO mēroga vides objektiem un nemateriālās kultūras pērlēm...

 

     Atpūsties dabā, pieredzēt, mācīties, baudīt kultūru vai doties piedzīvojumos – to visu ikviens tūrists un atpūtnieks var lūkot un piedzīvot arī tepat  Latvijā, Latgalē, Rēzeknē.