„No sirds uz sirdi”

     Gluži neticami, ka 21. gadsimtā mierīgas Eiropas valsts debesis pēkšņi var pāršķelt kara lidmašīnu rēkoņa un uz pilsētām, ciematiem, dzīvojamajām mājām, skolām, slimnīcām tiek mestas bumbas…  Sācies karš.

 

     Kopš Otrā pasaules kara beigām ir pagājuši 77 gadi, un atkal no neatkarīgas valsts iedzīvotāji dodas bēgļu gaitās, lai saglabātu savas un savu bērnu dzīvības. Bieži vien tikai ar to, ko ir iespējuši paņemt līdzi nelielā somā. Patvēruma meklētāji, ģimenes (bieži vien tās ir tikai mammas, jo tēvi ir palikuši cīnīties par Ukrainas brīvību) ar dažāda vecuma bērniem, no Ukrainas ir ieradušies arī Rēzeknē.

 

     Bērni arī kara apstākļos paliek bērni, kas vēlas rotaļāties, smaidīt, lasīt grāmatas, spēlēt galda spēles. Pirmie patvēruma meklētāji jau ir ieradušies Centrālajā bibliotēkā un Bērnu bibliotēkā, jautājot pēc grāmatām, lai kaut mazliet varētu pakavēties pasaulē, kurā nav kara.

 

     Rēzeknes pilsētas bibliotēkas rīko akciju „No sirds uz sirdi” un aicina ziedot grāmatas, vēlams ukraiņu, latviešu, krievu, angļu un citās starptautiskajās valodās, un galda spēles patvēruma meklētājiem no Ukrainas.

 

     Bērnu bibliotēka pieņems grāmatas bērniem gan lasīšanai, gan arī krāsojamās un uzdevumu grāmatas un galda spēles, ko varēs izmantot patvēruma meklētāji.

 

     Rēzeknes 2. bibliotēkā  un Centrālās bibliotēkas lasītavā tiks veidots grāmatu plaukts „No sirds uz sirdi”.  Šai plauktā gaidīs grāmatas pieaugušajiem, izdotas ne agrāk kā pirms 5 gadiem.

 

Iepriekš aicinām obligāti sazināties par ziedojumu nodošanu bibliotēkām:

  • Rēzeknes Bērnu bibliotēka: tālr. 64623069, e-pasts –  Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.;
  • Rēzeknes Centrālā bibliotēka: tālr. 64622061, e-pasts – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.;
  • Rēzeknes 2. bibliotēka, tālr. 64632723, e-pasts – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..