www.bookgivingday.com/category/posters/

     Starptautiskā grāmatu dāvināšanas diena notiek katru gadu 14. februārī un tā tiek atzīmēta daudzās pasaules valstīs. Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome pievienojas šai starptautiskajai iniciatīvai. Atbalstot šo iniciatīvu, arī Rēzeknes Centrālā bibliotēka paziņo par savu dalību tajā.

 

     Šīs dienas mērķis ir nogādāt grāmatas pēc iespējas lielākam bērnu skaitam. Tā ir simtprocentīgi brīvprātīga iniciatīva ar mērķi palielināt bērnu pieeju grāmatām un veicināt vispārējo lasītprieku. Šīs dienas fokuss ir ļaužu iedrošināšana uz grāmatu dāvināšanu 14. februārī.

 

     Izvēlies interesantu un jautru grāmatu bērnam. Neizvēlies neko pretrunīgu.

 

     Aicinām katru iesaistīties šādos veidos:

 

1.      Uzdāvini grāmatu draugam, ģimenes loceklim vai radiniekam, pa tiešo no rokas rokā.

2.      Ziedo grāmatu.

 

     Iesaiņo bērnu grāmatas, kuras jūsu bērns ir pāraudzis un nogādā tās to bērnu rokās, kuriem tiešām noderētu kāda viena vai divas interesantas un jautras grāmatas. Ziedo grāmatas Rēzeknes Centrālajai bibliotēkai u.c. vai nogādā tās starptautiskajām organizācijām.

 

     Katrs tiek aicināts atbalstīt bezpeļņas organizācijas (t.i. labdarības organizācijas), kuras strādā cauru gadu, lai nogādātu grāmatas bērniem dažādās pasaules valstīs, piemēram, kā Books for Africa, Book Aid International (international), The Book Bus (international) u.c.

 

     Vairāk informācijas (angļu valodā) pārstāvju oficiālajā mājaslapā. Dalies ar fotogrāfijām un iespaidiem Facebook.com, Twitter.com izmantojot mirkļbirku #bookgivingday.

 

     Aicinām ikvienu iesaistīties Starptautiskajā grāmatu dāvināšanas dienā!

 

Izmantotie avoti:

https://bookgivingday.com/blog/about-2/

https://bookgivingday.com/blog/about-2/celebrate/