01.02

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

2024. gada 1. februārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums papildināts ar 35 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

     Ceļotāja un blogere Zane Eniņa savā ceturtajā grāmatā Pārziemot Āzijā aicina iepazīt krāsaino, paradoksālo un sirsnīgo Āziju – reģionu, kas valdzina gan iesācējus, gan pieredzējušus ceļotājus. Atšķirīgā kultūra, daba un ēdieni piešķir piedzīvojumam eksotiku, cilvēku iedaba ļauj justies droši, bet draudzīgās cenas dod iespēju ceļot ilgāk vai pat pārziemot Āzijā. Tā ir vieta, kur izkopt kaulēšanās mākslu, apgūt motorollera vadīšanu, gulēt kopā ar skorpioniem, meditēt, dzert kokosriekstu sulu, ēst mango un darīt vēl milzums citu aizraujošu lietu.

 

     Uztura speciāliste Dr. med. Anne Fleka grāmatā Enerģija!atmasko slēptos enerģijas zagļus un nepārejošā noguruma cēloņus un izskaidro, kā varam spēcināt šūnu un orgānu funkcijas, pareizi attīrīties un, izmantojot dabas spēku, sākt dzīvot pilnvērtīgi un enerģijas pilni. Šajā izdevumā atradīsiet arī trīsdesmit dienu pašpalīdzības programmu un receptes enerģiskākai dzīvei.

 

     Kas ir dvīņi? Vai viņiem piemīt īpašas spējas? Dvīņiem ir būtiska loma senajos mītos un pasaules reliģijās, tie izrādīti cirkā, valdzinājuši varietē izrāžu skatītājus un mēdz kļūt par sociālo mediju zvaigznēm. Tos daudz attēlo vizuālajā mākslā, viņi sagādā pamatīgas galvassāpes kriminologiem, vienlīdz bieži iedveš gan apbrīnu, gan šausmas. Pieredzējušais rakstnieks un identiskais dvīnis Viljams Vainijs grāmatā Dvīņi piedāvā aplūkot dvīņu dzīves dažādās šķautnes – no mākslas eksperimentiem līdz dzīvām modernās zinātnes laboratorijām.

 

     Islandiešu rakstnieka Halgrīma Helgasona romānā Sieviete 1000 grādos Herbjorgai Marijai ir astoņdesmit gadu, viņa viena pati nīkst garāžā ar portatīvo datoru un rokasgranātu atbalstam un drošībai. Plānodama savu nāvi un pasūtīdama laika logu krematorijā, viņa lūdz Neaizmiršanas dievu un atsauc atmiņā savu dēkaino dzīvi – no vissmalkākajām viesībām līdz visdziļākajai nabadzībai. Šī romāna izveidē lieliski kombinējas autora oriģinalitāte un stāstnieka jauda. Augstu vilni sit humors, intuīcija un ironija, kad viņš izvadā Herbjorgu no mazapdzīvotiem Islandes nostūriem līdz kara plosītajai Eiropai un pat tālāk pasaulē, pirms viņa atgriežas, lai pastāstītu mums stāstu, kurā netiek taupīts neviens un nekas.

 

     Zviedru rakstnieces Kamillas Lekbergas kriminālromānā Kults gaišā dienas laikā pie bērnudārza tiek nolaupīts bērns. Neviens no darbiniekiem nav neko pamanījis, bet bērni stāsta, ka vainīgā ir kāda sieviete. Lai atšķetinātu sarežģīto lietu, izmeklētāja Mina Dabiri aicina palīgā savu draugu Vincentu, un drīz vien tiek atklāta saikne ar citiem līdzīgiem nolaupīšanas gadījumiem. Sākas nežēlīga sacensība ar laiku, kas nedarbojas izmeklētāju labā…

 

     Kristīnes Lubāniņas detektīvromānā Tu nekad mani neaizmirsīsiJaunkalnes universitātes pagalmā atrod noslepkavotu studenti. Visi iztaujātie norādījuši, ka viņa pēdējā laikā uzvedusies noslēpumaini. Kas meitenei maksāja dzīvību un kurš ir vainīgais – to uzdots noskaidrot skarbajam un noslēgtajam izmeklētājam Martinam Lippem, kurš personisku iemeslu dēļ vairs neuzticas nevienam. Ar policijas darbu un izmeklētāja attieksmi nav mierā žurnāliste Katrīna Gartmane, kurai kārdinājums ķerties pašai pie savas izmeklēšanas liktu atkal justies dzīvai. Slepkavības izmeklēšana abus varoņus gan naidos, gan apvienos un aizvedīs līdz notikumiem, kurus neviens neaizmirsīs.

 

     Sandras Švarcas jaunākajā romānā Sāļais sniegs iepazīsim rakstnieci jaunā rakursā. Tas ir ļoti personisks un dziļš vēstījums par visai skaudriem notikumiem galvenās varones Dominikas dzīvē dažādos laikposmos, ietverot plašu emociju spektru un ievijot arī vairāku citu personāžu likteņstāstus.

Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti