Foto no: picjumbo.com (aut. Viktor Hanacek)

     Patiešām jauki ir, ja cilvēks spēj pasmieties ne tikai par citiem, bet arī par sevi. Blondīnes lasa, blondīnes raksta, blondīnes smaida… Tuvojoties Blondīņu dienai, kuru visā pasaulē atzīmē 31. maijā, piedāvājam nedaudz no visa par blondīnēm no Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa un lasītavas krājumiem.

 

     Ņujorkiete, koledžas lektore, seriāla „Lūpukrāsu pavēlnieces” producente Kendaisa Bušnela popularitāti ieguva ar bestselleru „Sekss un lielpilsēta”. Humora pilnajā darbā „Četras blondīnes” aprakstītas mūsdienīgu sieviešu mīlas intrigas, pārdzīvojumi, nodevības un uzvaras.

      “…Vinnija joprojām uzskata, ka viņai kā precētai sievietei darbā jāizskatās labi. Labi izskatīties ir daļa no valdīšanas pār pasauli. Tā ir daļa no nepieciešamības būt nevainojamai…”

 

     Vairāku New York Times bestselleru autore, Edgara balvas laureāte detektīvžanrā, žurnāla „Cosmopolitan FFF” balvas ieguvēja Liza Skotolīni spriedzes un romantikas pilnajā romānā „Aptraipītā blondīne”.

     “…Pagājušajā naktī viņa nebija labi gulējusi, tāpēc paļāvās uz savu slēpēju, bet citādi Keita bija pilnā ietērpā: melna, sintētiska tiesneša mantija, tumši blonda tiesneša parūka, sārta spīduma triepiens uz lūpām un uzkrītoši uzkrāsotas lielās, zilās acis…”

 

     Amerikāniete Ketrīna Koultere romānā „Blondīne melnā parūkā” liek lasītājiem ne tikai pārdzīvot mistiskus notikumus, bet arī pasmaidīt par neparasto mīlas stāstu starp diviem lieliskiem cilvēkiem. Pasaule, kur ilūzijas kļūst par realitāti un patiesība  par masku.

     “…Medmāsa sarāvās, grāmata izslīdēja no rokām un, kad viņa centās atvirzīties ar bīdāmo krēslu sānis, lai aizbēgtu, pati nokrita uz grīdas…”

 

     Kristīna Doda – New York Times bestselleru autore, Amerikā prestižo mīlestības romānu balvu “Zelta sirds” un RITA ieguvēja, gada labāka autore Library Journal versijā. Viņas dinamiskajā romānā „Blondīne sarkanā” baudāma romantika, spriedze un asprātīgi dialogi.

     “…Sieviete blondiem matiem, ļoti bāla, uzkrāsojusies pavisam nedaudz, nopietnu skatienu un milzīgām zilām acīm. Tomēr Geibriels jutās kā saņēmis sitienu ar dūri pa vēderu…”

 

Blondīnes Kartera Brauna vīriešu pasaulē detektīvu žanrā.

-          Neuztraucieties, meitenīt, es būšu jums aiz muguras.
-          Citiem vārdiem sakot, viņam vajadzēs nošaut mani, lai piekļūtu jums klāt!

 

***

    Sievietes ar blondiem matiem: raksturs, dzīves stils vai tikai matu krāsa? Lūk, daži 2015. gada periodikā publicētie materiāli, kas pilnībā apskatāmi Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā, kur no 25. maija līdz 6. jūnijam būs palūkojama arī Blondīņu dienai veltīta izstāde.

 

Daļa Gribauskaite – spilgtākā no Baltijas prezidentiem.

(“Klubs”, Nr. 2, 2015. g.)

 

Regīna Ločmele-Luņova iepērkoties ieklausās vīrā.

(“Privātā Dzīve”, Nr. 2, 2015. g. 13. - 19. janvāris)

 

Elīna Egle (bijusī Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore).

(“Privātā Dzīve”, Nr. 3, 2015. g. 20. - 26. janvāris)

 

Šīs sezonas aktuālā sarkanvīna toņa lūpu krāsa.

(“Cosmopolitan”, Nr. 1, 2015. g.)

 

Sudraba balts…

(“Sīrups”, Nr. 5, 2015. g. 6. - 19. marts)