Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Līdz 2020. gada 20. martam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā būs apskatāma izstāde “Uzņēmīgo sieviešu klubam “Sentio” – 15”.

 

     Biedrība “Uzņēmīgo sieviešu klubs “Sentio”” tika dibināta 2005. gada 8. martā. Kluba “Sentio” dibinātāja ir rēzekniete Inese Haite (pašlaik Rebaine). Sākotnēji tika dibināta organizācija, kas atbalsta aktīvas sievietes uzņēmējas. Vēlāk biedrība sāka atbalstīt sievietes, kas ir uzņēmīgas un ir ieguldījušas savu artavu pilsētas attīstībā.

 

     Pamatvirzieni biedrības darbībā ir celt sieviešu pašapziņu, radīt uzņēmumu veidošanai un jaunu darbavietu radīšanai labvēlīgu vidi, veicināt esošo un topošo sieviešu uzņēmēju savstarpēju sadarbību un pieredzes apmaiņu, motivēt arī citas sievietes uzsākt aktīvu darbu sabiedrības labā. Biedrības “Uzņēmīgo sieviešu klubs “Sentio”” valdes locekle, arī konkursa “Gada sieviete Rēzeknē” organizatore ir Jeļena Kovaļeviča.

 

     Pilsētā šī biedrība vairāk ir zināma tieši kā konkursa “Gada sieviete Rēzeknē” iniciatore un  organizatore. Konkurss pirmo reizi notika 2006. gadā, nu tas ir kļuvis par skaistu pavasara tradīciju. Šajā pasākumā ir piedalījušās dažādu profesiju sievietes: uzņēmējas, skolotājas, kultūras un sociālās darbinieces, mediķes u. c.

 

Konkursa “Gada sieviete Rēzeknē” uzvarētājas:

mediķe un Rēzeknes medicīnas vēstures pētniece, daudzu grāmatu autore Veronika Grišāne (2018. gadā);

Rēzeknes Sporta pārvaldes vadītāja vietniece Valentīna Svilāne-Dūda (2017. gadā);

Rēzeknes slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vecākā vecmāte Tamāra Bogdanova (2016. gadā);

žurnāliste, laikrakstu “Rēzeknes Vēstis” un “Панорама Резекне” žurnāliste, aktrise Olga Meirāne (2015. gadā);

biedrības “Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” vadītāja Sandra Bičkova-Šilina (2014. gadā);

Rēzeknes pašvaldības aģentūras “Kultūras un tūrisma centrs” direktore Jūlija Danilina (2013. gadā);

Rēzeknes un Ludzas apriņķa virsdiriģente, Rēzeknes novada jauktā kora “Ezerzeme” un Rēzeknes kultūras nama sieviešu kora “Medicus” diriģente Anda Lipska (2012. gadā);

aprūpētāju biroja “UZTICĪBA” vadītāja Tatjana Ustāne (2011. gadā);

biedrības “Rēzeknes māmiņu klubs” vadītāja Olga Strode (2010. gadā);

jauniešu atvērtā centra “JACis” metodiķe Vija Grišina (2009. gadā);

SIA “Accounting Latvia” vadītāja Ilona Markunaite (2008. gadā).

 

     Izstādes “Uzņēmīgo sieviešu klubam “Sentio” – 15” tapšanā izmantoti Rēzeknes Centrāls bibliotēkas novadpētniecības krājuma materiāli. Laipni gaidīti bibliotēkā!