Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Līdz 25. septembra pēcpusdienai Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā (2. stāvā) iespējams piedalīties Franča Trasuna 150. jubilejas sagaidīšanas akcijā – šalles adīšanā.

 

     Akcijas organizators ir Fr. Trasuna muzejs „Kolnasāta”, kas, apspēlējot šīgada Muzeju nakts tēmu „Sarkanā krāsa – dzintars”, jau 17. maijā sāka veidot dāvanu Fr. Trasunam – tautas rokām adītu šalli dzintarkrāsas toņos.

 

     Akcijas groziņš ar dziju, adatām un topošo šalli nu jau ir pabijis ne vien „Kolnasātā”, kur šalli adīt svinīgi iesāka Tautas lietišķās mākslas studijas „Dzīpariņš” dalībnieces, bet arī Sakstagala pagasta pārvaldē, vietējā pamatskolā, Rēzeknes novada domē un Latgales Kultūrvēstures muzejā. Kā pēdējā pieturvieta pirms Fr. Trasuna jubilejas, kura būs 16. oktobrī, izvēlēta Rēzeknes Centrālā bibliotēka.

 

 

     Aicinām ikvienu interesentu iegriezties bibliotēkā un noadīt kādu gabaliņu šalles, tādējādi atdodot godu aktīvajam Latgales un visas Latvijas kultūras un garīgajam darbiniekam! Arī adītāju vārdi ieies vēsturē – kopā ar šalli ceļo burtnīca, kurā katrs, kurš pielicis roku šalles tapšanā, ieraksta ziņas par sevi.